Hizbullah, Demir Kubbe üreticisini vurdu

img
Hizbullah, Demir Kubbe üreticisini vurdu YDH

Hizbullah, İsrail rejiminin hava savunma sistemlerinden ‘Demir Kubbe’ üreticisi olan Rafael firmasının tesisini vurdu




YDH- Hizbullah, İsrail rejiminin Lübnan’ın Nebatiye kentindeki alüminyum fabrikasına yönelik saldırısını cevapsız bırakmadı. 

İsrail'in geçen hafta Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentindeki bir alüminyum fabrikasını hedef alan saldırısına cevap veren Hizbullah, İsrail’in Şlomi bölgesindeki Rafael Systems'in üretim tesisini açıklanmayan silahlarla vurdu.

Rafael Systems silah şirketi, ‘Demir Kubbe’, ‘Davud’un Sapanı’, ‘Trophy’ ve yeni tanıtılan lazer tabanlı sistem ‘Iron Beam' adlı hava savunma sistemlerinin ortak üreticisi ve yaratıcısı olarak tanınıyor.

Hizbullah Savaş Enformasyon Merkezi, saldırıdan sonra bölgenin tam isabet aldığını ve bölgeden dumanların yükseldiğini doğruladı.

Öte yandan, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinde bir arabayı hedef alan saldırısı sonucunda dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıdan sonra araçtaki kişilerin Hamas mensupları olduğu öne sürüldü.  

Bu arada İslami Direniş grubu, günün ilerleyen saatlerinde İsrail askeri üslerine ve Lübnan-Filistin sınırındaki hedeflere yönelik çok sayıda operasyon yapıldığını açıkladı. 

Hizbullah, bu sabah saat 6.40’ta İsrail askeri istihbarat görevlilerinin konuşlandığı Metula yerleşimindeki bir evi vurdu.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ayrıca, sabah saat 9.50’de Hadab el-Bustan’daki İsrail üssüne ve saat 11.45'te el-Raheb askeri üssüne güdümlü füze saldırıları yaptı.

Hizbullah’ın operasyonları gün boyunca devam etti 14:30 ve 15:50'de Celal el-Deir ve el-Malikiye’deki İsrail üsleri ve saat 16:05'te de Netu'a askeri bölgesi yakınlarındaki bir Merkava tankı güdümlü füzelerle vuruldu. 



Makaleler

Güncel