Dünyanın en büyük nakliye şirketi Kızıldeniz'de nakliyeyi durdurdu

img
Dünyanın en büyük nakliye şirketi Kızıldeniz'de nakliyeyi durdurdu YDH

İbranice yayın yapan kaynaklara göre, dünyanın en büyük denizcilik şirketi Mediterranean Shipping Company (MSC), Yemen'den gelen tehditler nedeniyle Süveyş Kanalı üzerinden yük taşımama kararı aldı.




YDH- İbranice yayın yapan medyada yer alan haberlere göre, en büyük denizcilik şirketi Mediterranean Shipping Company (MSC), Yemen'den gelen tehditler nedeniyle Süveyş Kanalı üzerinden yük taşımama kararı aldı.

Ayrıca İsrail denizcilik şirketi ‘ZIM’ de resmi bir açıklama yaparak, mevcut tehditler nedeniyle bazı gemilerinin rotalarını Kızıldeniz ve Umman Denizi'nden başka rotalara yönlendirildiğini duyurdu.

Bu karara göre İsrail gemileri Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz yerine Cebelitarık Boğazı'ndan geçecek ve Afrika kıtasını bypass etmek zorunda kalacak.

Denizcilik şirketlerinin Kızıldeniz'den gelen trafiği durdurma kararı, gemilerin yolculuk süresini önemli ölçüde uzattığı ve maliyetini artırdığı bildiriliyor. Maliyetlerdeki bu artışın, ithal ürünlerin fiyatının yanı sıra nakliye ücretlerini de yükselttiği aktarılıyor.

Bu sorunun, İsrail ile çalışan şirketlerin maliyetlerini büyük ölçüde etkilerken İsrail üzerindeki ekonomik baskıyı da çoğalttığı da söyleniyor. Söz konusu bu durumun en azından Gazze savaşının sonuna kadar devam edeceği bildiriliyor.



Makaleler

Güncel