İsrail'in bir yalanı daha ifşa oldu

img
İsrail'in bir yalanı daha ifşa oldu YDH

Yediot Ahronot, 7 Ekim olayları hakkında geçen hafta yapılan asılsız bir anlatıyı yayımladığı için özür diledi.




YDH- İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, 7 Ekim'le ilgili ortaya atılan yalan propagandalara alet olduğu için okuyucularından özür diledi.

Gazete özür açıklamasında şunları yazdı: “Okuyucularımızdan özür dileriz. Nova festivalinden (7 Ekim'deki müzik festivali) hayatta kalan bir kişinin hikayesini anlattık, ama şimdi bu anlatıda sorunlar olduğu ve hikayenin yalanlar içerdiği ortaya çıktı.”

‘Niko Strouja’nin, 7 Ekim’deki olaylardan sağ olarak kurtulduğu ve hayatta kalan diğer kişilere altı hafta boyunca yardım ettiği ve onları tedavi etmeye çalıştığı iddia edilmişti. Ancak evine giden ilgili kurum çalışanlarının bile onun yalanını fark etmediği ve hepsini aldattığı ortaya çıktı.

Yediot Ahronot, Niko'nun da gazeteye röportaj veren kişilerden biri olduğunu; fakat yayımlandıktan sonra anlattığı hikayenin doğru olmadığının ortaya çıktığını, bunun için de özür dilediğini belitti.

Yediot Ahronot'un Niko'nun hikayesine ilişkin haberin yayınlanmasından bir gün sonra İsrail'deki bir Telegram kanalı, Niko'nun röportajında ve hikayesinde gösterdiği ve öldürüldüğünü söylediği kişilerin hayatta olduğunu ve bu kişilerin kutlamada hiç bulunmadığını bildirdi.

Yediot Ahronot, bu açıklamanın ardından Niko'nun artık gazetenin çağrılarına yanıt vermediğini ve "Biz bundan ders alıp izleyicilerimizden özür dilemeliyiz." diye yazdı.

İsrail’in 7 Ekim olaylarıyla ilgili söylediği tek yalanın bu olmadığı belirtiliyor. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrailli yetkililer yerleşimcilerin kendileri tarafından öldürüldüğünü gizlemiş ve suçu da Hamas’ın üstüne atmıştı.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi de geçtiğimiz günlerde, Nova kutlamalarında öldürülen ve cesetleri yakılanların çoğunun İsrail ordusunun tank ve helikopter ateşi sonucu öldüğünü, Hamas savaşçılarının yanlarında bu olayı gerçekleştirecek silahlarının bulunmadığını yazmıştı.



Makaleler

Güncel