Filistin Alternatif Devrimci Yol Hareketi’nden işçilere çağrı

img
Filistin Alternatif Devrimci Yol Hareketi’nden işçilere çağrı YDH

Filistinli solcu işçi örgütü Alternatif Devrimci Yol, tüm dünyadaki işçi örgütlerine limanlarda İsrail gemileri için çalışmayı reddetmeleri çağrısında bulundu.




YDH- Alternatif Yol Hareketi kendi web sitesinde yayımladığı açıklamasında Yemen’in İsrail’le bağlantılı gemi ve taşımacılık şirketlerine yönelik operasyonlarını örnek gösterdi.

Filistin Alternatif Devrimci Yol Hareketi (Mesar Bedil) tüm dünyadaki işçilere ve işçi örgütlerine İsrail şirketleri ile ilgili yaptığı çağrıda işçi örgütlerinden İsrail gemilerinin limanlara yanaşmasını engellemelerini ya da yükleme veya boşaltma yapmayı reddetmelerini istedi. 

Dünyanın her yanındaki sendikacılara ve işçi örgütlerine, Gazze'de soykırım yapılırken İsrail gemilerinin denize açılmasına engel olmaları çağrısında bulunan Alternatif Devrimci Yol Hareketi, “İşçilerin elleri, soykırım kargosuyla kirlenmemelidir” dedi.

İsrail gemilerinin Kızıldeniz’den geçişini engelleyerek İsrail ekonomisine ağır darbe vuran Yemen direnişini örnek gösteren Alternatif Yol Hareketi, açıklamasında “Bütün devletler Yemen’i örmek almalı ve limanlarının bu soykırımcı rejimi silahlandırmak için kullanılmasını yasaklamalıdır” ifadesini kullandı.

Alternatif Yol Hareketi ayrıca, İsrail gemilerinin yanaşmasına izin veren her liman ve şirketin "savaş suçlarının ve soykırımın ortağı" olarak görüleceğini vurguladı.