İsrail’den savaşı bitirme şartları

img
İsrail’den savaşı bitirme şartları YDH

İsrail ordu sözcüsü, Gazze savaşını bitirmek için iki şartları olduğunu açıkladı.




YDH- İsrail ordu sözcüsü, 7 Aralık itibariyle savaşın 62’inci gününde Gazze’nin kuzeyinde ve güneyinde önemli kazanımlar elde ettiklerini öne sürdü.

İsrail ordusunun Gazze’nin güneyinde önemli ilerlemeler kaydettiğini, kuzeyde ise Cibaliya ve Şucaiye’de Hamas’ın savunma hatlarına sızdığını iddia eden ordu sözcüsü, savaşın durması için iki şart ileri sürdü.

İsrailli askeri yetkili, “Gazze savaşı iki şartla sona erebilir: Tüm kaçırılanların serbest bırakılması ve Hamas’ın teslim olduğunu açıklaması” dedi.

İsrail, 62 gün boyunca 7 bini çocuk olmak üzere 15 bini aşkın sivil öldürmesine ve hastaneleri dahi bombalamasına rağmen şu ana kadar herhangi bir askeri hedefini gerçekleştirebilmiş değil.

İsrail savaşın başında da Hamas’ı yok etmeyi ve Filistin direnişi tarafından tutuklanan İsraillileri kurtarmayı askeri hedef olarak ortaya koymuştu.

CNN International televizyonu, dün Amerikalı bir yetkiliden naklen, Washington’un İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara savaşının bu aşamasında savaşı 2024 yılının Ocak ayına kadar sürdürmesini beklediğini bildirmişti.