İsmail Heniye: Hamas’sız Gazze hayal

img
İsmail Heniye: Hamas’sız Gazze hayal YDH

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, direniş gruplarının olmadığı bir Gazze kurmanın sadece bir hayal olduğunu söyledi.




YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, el-Aksa televizyonundan yayımlanan konuşmasında Gazze ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Gazze halkının efsanevi bir direniş gösterdiğini belirten İsmail Heniye, “Aksa Tufanı operasyonu, işgalci rejime ağır bir darbe indirdi ve bu rejimin varlığını sarstı” dedi.

Uluslararası kurumların Gazze halkına yardımlarına değinen İsmail Heniye, Arap ve İslam ülkelerinden de attıkları adımları İsrail’in saldırganlığıyla orantılı şekilde arttırmasını istedi.

İsmail Heniye, şunları söyledi: “Filistin’i desteklemeye yönelik uluslararası çabaları ve halk eylemlerini takdir ediyoruz. BM Genel Sekreterinin tavrını ve Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mesajı takdir ediyoruz. BM Genel Kurulu’nun acil ateşkes yönündeki kararından memnuniyet duyuyoruz. Bu zalimce saldırıların sona ereceğinden ve direnişin yeniden güvenli bir muhafız olacağından eminiz.

Saldırıların durmasına yönelik her türlü düşünce ve planı destekliyoruz. Hamas’ın ve direniş gruplarının olmadığı Gazze kurma planları ve iddiaları bir kuruntu ve bir seraptan ibarettir. Biz güçlüyüz, direniş güçlü, halk kararlı ve dirençlidir, işgalciler yok ediliyor. Dostlarımızın ve kardeşlerimizin siyasi hareketleri ile yiğitçe sürdürülen bu savaşta sona yaklaşıldığını görüyoruz.”