Hizbullah taviz vermeyi reddediyor

img
Hizbullah taviz vermeyi reddediyor YDH

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım silahlı direnişe karşı herhangi bir anlaşma veya tavizi reddettiklerini söyledi.




YDH- El Menar İngilizce sitesinin bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in Gazze’ye saldırıları devam ettiği müddetçe Hizbullah’ın da Lübnan sınırından işgal altındaki topraklara yönelik saldırılarını sürdüreceğini söyledi.

Şeyh Naim Kasım üç “Kudüs Yolu Şehidi” için düzenlenen törende yapılacak herhangi bir sınır ihlalinin cevapsız bırakılmayacağını ve İsrail rejiminin  saldırganlığı ve barbarlığını önleyen silahlı direnişten taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Kasım “tehdit ve ayartma çabaları”nın Hizbullah’ın tutumunu etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Hizbullah konusunda uzman Lübnanlı akademisyen Emel Saad, X (Twitter) Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Amerika ve diğer müttefiklerinden, Hizbullah’ı Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmeye ve Birleşmiş Milletlerin 1701 sayılı kararını uygulamaya zorlamalarını istediğini dile getirdi..

Saad, Birleşmiş Milletlerin 1701 sayılı kararının Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını içermediğini sadece bu silahların kullanılmasının önlenmesini amaçladığını; ancak Hizbullah’tan böyle bir şey istenirse muhtemelen bunun kabul edilmeyeceğini belirtti.

Saad’a göre İsrail işgal ettiği Lübnan topraklarını terk etse dahi Hizbullah, silahlı direnişe son vermeyi reddediyor. Nitekim İsrail’in Amerikalılar vasıtasıyla gönderdiği bu yöndeki teklif de Hizbullah tarafından geri çevrildi.

Saad, Hizbullah’ın perspektifinin sadece işgal edilen Lübnan topraklarıyla sınırlı olmadığını, 2006 Savaşı sırasında görüştüğü Şeyh Naim Kasım’ın asıl mücadelenin Siyonist rejimin bizzat varlığına ve varlığından kaynaklanan saldırganlığa karşı olduğunu söyledi.



Makaleler

Güncel