Hamas: Yemen’in deniz operasyonları Batı’ya bir mesaj

img
Hamas: Yemen’in deniz operasyonları Batı’ya bir mesaj YDH

HAMAS’ın siyasi büro şefi Musa Ebu Merzuk Yemenlilerin İsrail limanlarına giden gemilere yönelik operasyonlarının Batı’ya bir mesaj olduğunu söyledi.




YDH- Press Tv’de yer alan habere göre, HAMAS’ın siyasi büro şefi Musa Ebu Merzuk, Yemenliler tarafından İsrail limanlarına giden gemilere yönelik operasyonların Gazze’ye yönelik saldırı ve katliamın sona erdirilmesi için Batı’ya gönderilen bir mesaj olduğunu söyledi.

Marzuk, bu operasyonlarla Yemenlilerin Gazze’deki katliamın durdurulmaması halinde savaşın etki ve kapsamının genişleyeceği ve bölgeyi kuşatacağı yönünde güçlü bir tutum sergilediklerini vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Sari Salı günü yaptığı basın açıklamasında Kızıldeniz’de İsrail limanlarına giden Norveç bandralı petrol tankerine yönelik saldırının “Gazze Şeridi’nde katliama tabi tutulan onurlu Filistin halkı için bir zafer” olduğunu dile getirmişti.

Yemen, İsrail'in 7 Ekim’de başlattığı saldırıların hemen ardından Filistin direnişine açık destek veriyor ve İsrail'in liman ve lojistik merkezlerine operasyon düzenliyor. Bir süre önce Yemen, hangi ülkeye ait olursa olsun İsrail limanlarına giden gemileri de meşru hedef gördüğünü ilan etti.

Yemen’in İsrail'in Eylat limanına yönelik saldırıları bu limanı kapanma noktasına getirdi.