Filistin krizinin çözümü için demokratik çözüm çabası

img
Filistin krizinin çözümü için demokratik çözüm çabası YDH

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan ülkesinin Filistin krizinin çözümü için demokratik bir çözüm aradığını söyledi.




YDH- Press Tv'de yer alan habere göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan Cenova'da düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nun son gününde görüştüğü Burkina Faso'nun Dışişleri Bakanı Olivia Rouamba'ya, Filistin halkının işgale karşı uzun yıllardır süren özgürlük mücadelesinin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Şartı açısından meşru bir direniş olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan "Filistin direnişi meşrudur ve bu krize demokratik bir çözüm bulunmalıdır" dedi.

Tüm ülkelerin Filistin halkının meşru direnişine destek olarak, İsrail rejiminin Gazze ve Batı Şeria'da süren katliamlarına son vermeye zorlaması gerektiğini dile getiren Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu krize demokratik bir çözüm arayışında olduğunu ifade etti.

İran, Batı Asya'daki İsrail'den kaynaklanan sorununun çözümü için Filistin'den tehcir edilen tüm Filistinlilerin 194 sayılı BM kararı çerçevesinde ülkesine dönüşüne izin verilmesini ve ardından Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılacak şeffaf bir referandum ile ülkenin kaderinin belirlenmesini savunuyor. 

İsrail ise Birleşmiş Milletlerin kararlarına rağmen başta 1948 mültecileri olmak üzere mülteci durumuna düşürülen Filistinlilerin ülkeye dönüşüne izin vermiyor.



Makaleler

Güncel