Amerika'da Siyonizm karşıtı olaylarda artış

img
Amerika'da Siyonizm karşıtı olaylarda artış YDH

Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin alt komisyonu Amerika'da 7 Ekim'den bu yana antisemitizmin yükseldiğini bildirdi.




YDH- Haaretz haber sitesinde Noa Shpigel tarafından kaleme alınan habere göre, İsrail rejimi parlemantosu Knesset'in Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin alt komisyonu 7 Ekim'den bu yana süren Gazze'ye yönelik saldırıların Amerika'daki antisemitik eylemlerin sayısında büyük artışa neden olduğunu açıkladı.

Komisyonun sunduğu raporda 7 Ekim sonrası 2.031 antisemitik olay gerçekleşirken, bu rakam 2022 yılı boyunca sadece 465 idi. 

Raporda, söz konusu olayların binden fazlasının Amerika ve Kanada'daki üniversitelerde gerçekleştiğine ve bütün bir Kuzey Amerika boyunca üniversitelerin antisemitik hareketlerin yükselişiyle öne çıktığına dikkat çekildi.

Yine rapora göre 7 Ekim'den bu yana üniversitelerde yapılan gösterilere 110 binden fazla öğrenci katıldı. 

Bilindiği üzere Amerika'daki Siyonist lobi Siyonizm ile Yahudiliğin aynı anlama geldiğini, İsrail rejimine karşı yükseltilen her itirazın Yahudi karşıtlığı olduğunu savunuyor ve Amerika'daki resmi ve sivil kuruluşlarda bu tezin kabul edilmesi için çalışıyor.

Yakın zaman evvel Norman Finkelstein Amerika'daki üniversitelerin Siyonizm ve İsrail yanlısı Yahudi milyarderlerin baskısı altında olduğunu söylemiş ve Yahudileri bunlara karşı koymaya çağırmıştı.

Finkelstein'ın bu çağrısı Pensilvanya Üniversitesi rektörü Liz Magill'in İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan öğrencilerin eylemlerini fikir ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirmesi ve anlayışla karşılaması sebebiyle istifası istendiğinde gelmişti. 

Liz Magill, Yahudi milyarder Ross Stevens'ın üniversiteye yapacağı 100 milyon dolar bağışı askıya aldığını duyurmasından sonra istifa etmişti.