Emel Saad: Hizbullah'ın denklemi "Tehcire karşı tehcir"

img
Emel Saad: Hizbullah'ın denklemi "Tehcire karşı tehcir" YDH

Hizbullah konusunda uzmanlığıyla bilinen Lübnanlı akademisyen Emel Saad Hizbullah'ın dayattığı denklemin "tehcire karşı tehcir" olduğunu belirtti.




YDH- Hizbullah konusundaki uzmanlığıyla bilinen Lübnanlı akademisyen Emel Saad X (Twitter) Platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Hizbullah'ın oluşturduğu ve dayattığı denklemin "tehcire karşı tehcir" olduğunu belirtti.

Saad, paylaşımında bugün hem Hizbullah hem de Yemen'in Amerika'nın talep ve baskılarını dikkate almaksızın yeni bir denklemi oluşturduklarını, Yemen'in bunu Kızıldeniz'de sağladığını, Hizbullah'ın ise 80 binden fazla İsrailli yerleşimciyi evlerini terke zorladığını ifade etti.

Saad'a göre, bu yeni denklem "tehcire karşı tehcir, ambargoya karşı ambargo" olarak tanımlanabilir.

İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik başlattığı saldırının hemen ardından Hizbullah Filistin direnişine destek olmak amacıyla kuzey cephesini açmış ve işgal altındaki Filistin'in kuzey bölgesindeki yerleşimlerin boşaltılmasını sağlamıştı. 

Yemen ise israil rejimi limanlarına seyreden gemilerin Kızıldeniz güzergahını kullanmalarını yasaklamış ve buna uymayan gemileri engellemeye başlamıştı.

Hizbullah'ın "tehcire karşı tehcir" politikası sebebiyle İsrail rejimi tarihinde ilk kez işgal ettiği topraklarda Siyonist mülteci gerçekliği ile karşılaşırken, Yemen'in Kızıldeniz rotasını İsrail rejimi limanlarına gidecek gemilere kapatması Eilat limanının faaliyetine son vermesine neden olmuştu.

İsrail rejimi çadır kentlere yerleştirdiği Siyonist yerleşimcilere dair haberlere katı bir sansür uygulamaya devam ediyor.

 



Makaleler

Güncel