İsrailli esir: Sağ dönmemizi istemiyorsunuz!

img
İsrailli esir: Sağ dönmemizi istemiyorsunuz! YDH

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı, İsrailli yetkililere seslenen iki İsrailli esirin videosunu yayımladı.




YDH- İslami Cihad hareketinin askeri kanadı ‘Kudüs Seriyyeleri’, bugün, serbest bırakılmaları için Netanyahu hükümetinden yardım isteyen iki İsrailli mahkumun videosunu yayımladı.

Yayımlanan bu videoda “Tutukluların ne istediğini anlaması için arkadaşlarımdan ve akrabalarımdan Netanyahu kabinesi üzerindeki baskıyı artırmalarını istiyorum.” diyen Gazze Şeridi'ndeki esirlerden biri olan ‘Gadi Musa’ sözlerine şöyle devam etti: " Buraya 7 Ekim'de geldim ve bu benim isteğim değildi. Umarım aileme geri dönerim."

İsrailli esir daha sonra İsrail Savaş Kabinesi üyelerine ve bizzat Netanyahu'ya, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'a, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye ve bu kabinenin üyelerinden eski Savunma Bakanı Benny Gantz'a hitap ederek şunları söyledi: "Her an ölüyoruz. Dayanılmaz şartlardayız. Ölebiliriz, çünkü İsrail ordusunun bizi bombalamayacağının garantisi yok. Canlı olarak geri dönmemizi istemiyormuşsunuz gibi hissediyoruz, cesetlerimizi kabul etmek istiyorsunuz, çünkü müzakerelerin fiyatını düşürmeye çalışıyorsunuz."

Bu videoda konuşan ikinci esir Elad Katsir de İslami Cihad hareketinin elinde olduğunu belirterek, İsrail’in bombardımanlarının tehlikesinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Netanyahu ve İsrailli karar vericilerden "ateşkes ve barış için ne gerekiyorsa yapmalarını" isteyen Elad Katsir, “Gazze'de ölmek istemiyoruz. Hayatımız büyük tehlike altında." dedi.

Kudüs Seriyyeleri’nin yayınladığı bu videodan iki gün önce Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki İsrailli esirlerin Netanyahu hükümetine ve ailelerine seslendiği bir video  yayınlamıştı. O videodaki esirlerden biri şunları söylemişti: "Biz İsrail'in ve ordunun kurucu nesliyiz. Ne pahasına olursa olsun bizi kurtarın. Hava kuvvetleri saldırılarının kurbanı olmamıza izin vermeyin."

Tel Aviv, 7 Ekim'deki ‘Aksa Tufanı’ operasyonundan bu yana Hamas’ın elinde 130 İsrailli bulunduğunu ve saldırılarının amacını onları kurtarmak olduğunu iddia ediyor. Ancak sadece birkaç gün önce, üç İsrailli esir ‘yanlışlıkla’ doğrudan ateş açılarak öldürüldü.