Abdulmelik Husi: ABD bize saldırırsa savaş gemilerini vururuz

img
Abdulmelik Husi: ABD bize saldırırsa savaş gemilerini vururuz YDH

Ensarullah Lideri Husi, “ABD eğer Yemen halkı ile savaşmak istiyorsa Afganistan ve Vietnam'da yaşadıklarından daha zor bir durumla karşı karşıya kalır” dedi.




YDH- Yemen Ensarullah Hareketi'nin Lideri Abdulmelik el-Husi Kızıldeniz’deki operasyonları hakkında yaptığı açıklamada, Yemen’in herhangi bir saldırıya maruz kalması durumunda Amerika Birleşik Devletleri'ne ait savaş ve nakliye gemilerinin doğrudan vurulacağını belirtti.

El-Meyadin’in haberine göre, "ABD'nin Yemen'i hedef alma eğilimi varsa, buna kayıtsız kalmayacağız" diyen Husi, “Bizim bu işin en sevdiğimiz ve başlangıçtan beri arzuladığımız yanı savaşın Amerika’nın maşaları ile değil, doğrudan biz ve Amerika ile İsrail arasında olmasıdır” şeklinde konuştu.

Ensarullah lideri, Arap ülkelerine ABD'ye bulaşmamaları çağrısında bulundu.

Amerika’nın Filistin’i destekleyen Yemen’in pozisyonuyla savaşmak istemesi halinde tüm Yemen halkı ile savaşmak zorunda kalacağını belirten Husi, “Amerikalılar eğer Yemen halkı ile savaşmak istiyorsa Afganistan ve Vietnam'da yaşadıklarından daha zor bir durumla karşı karşıya kalırlar” sözlerini kullandı.

Washington’un herhangi bir saldırı yapması halinde tamamen savaşa dahil olacağı uyarısında bulunan Yemenli lider, Yemen’in saldırılara karşı koyma konusunda uzun bir maziye sahip olduğunu ve bununda birçok alanda yeteneklerini geliştirdiğini dile getirdi.

Avrupalı şirketlere Kızıldeniz’de güvence veren Abdulmelik Husi, İsrail limanlarına gitmeyen Avrupa gemilerinin herhangi bir risk altında olmadığını açıkladı. 

Amerika’nın Kızıldeniz’deki hareketlerine değinen Husi, “Amerika'nın Kızıldeniz'deki hareketi yasa dışıdır ve İsrail'in hizmetine yönelik pervasız ve aptalca bir saldırıdır" sözlerini ekledi.

Husi ayrıca "Amerika'nın hamlesini desteklemeye dahil olan Avrupa ülkeleri çıkarlarını riske atıyor" vurgusu yaptı.

Yemen halkının Kızıldeniz, Umman Denizi ve Aden Körfezi'nde ABD'ye boyun eğmeme, dini ve ahlaki konumundan geri adım atmama kararı aldığını vurgulayan Husi, "Yemen'in denizdeki konumu aktif ve etkilidir” diye konuştu.

 



Makaleler

Güncel