Direniş Cephesi propaganda savaşını da kazanıyor

img
Direniş Cephesi propaganda savaşını da kazanıyor YDH

Aksa Tufanı operasyonu Direniş Ekseni Cephesi'nin propaganda savaşındaki kabiliyetlerini arttırdığını da gösteriyor.




YDH- Filistinli direniş hareketi HAMAS tarafından 7 Ekim 2023'de gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonu ve ardından yaşananlar Direniş Ekseni Cephesi olarak tanımlanan devlet ve örgütlerin (Devlet bazında İran ve Suriye;  Filistinli, Iraklı ve Yemenli  direniş örgütleri ile Lübnan Hizbullah'ı)  amaç, yöntem ve eylemlerini açıklamaya dayalı propaganda savaşında da mesafe kat ettiklerini gösteriyor.

Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad yakın zaman evvel yaptığı açıklamada Aksa Tufanı operasyonu ile açığa çıkan gelişmelerin İsrail rejiminin bugüne kadar olan anlatısına son verdiğini, direniş tarihinde belki de ilk kez Filistin'in anlatısının hakim olduğunu vurgulamıştı. 

Filistin direnişinin haklılığını ortaya koyan, kısa film, fotoğraf, resim, karikatür, pankart, afiş ve benzeri çalışmaların yanında, direnişin sözcüsü Ebu Ubeyde'nin küresel bir sembole dönüşmesi de dikkat çekiyor.

İran İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin geçtiğimiz yıllarda sarf ettiği "İsrail 25 yıl içinde yıkılacak"  sözü temelinde hazırlanan kısa filmi bugünlerde yeniden servise sunan İranlı gençler, Aksa Tufanı operasyonunda yıkılan güvenlik duvarları ile video içeriğinde yer verilen Mescid-i Aksa duvarına yazılan yazı arasında bir paralellik kuruyor.

Bilindiği üzere Avrupa Birliği ve Amerika Filistin direnişine dair haber ve yorumların akışına sınırlamalar getiriyor. Sosyal medya platformlarına yönelik yaptırım uyarıları da bunlar arasında yer alıyor.

NTV'de yer alan habere göre Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan süreçte Batı Şeria'da halkın HAMAS'a desteğinde üç kat artış görüldü. Bu durum Direniş Ekseni Cephesi'nin kullandığı propaganda dili ve araçlarının halkta karşılık bulduğunu gösteriyor. 

 



Makaleler

Güncel