Irak Direnişinden Amerika’nın saldırısına cevap

img
Irak Direnişinden Amerika’nın saldırısına cevap YDH

Saha kaynakları, Iraklı Direniş gruplarının Haseke'de Amerika’nın kullandığı Eş-Şaddadi üssünü çok sayıda füzeyle hedef aldığını aktardı




YDH- El-Meyadin Televizyonunun ulaştığı kaynaklar, dün Irak’ta Halk Seferberlik Güçleri'ni (Haşdi Şabi) hedef alan Amerikan saldırısının ardından, bugün Suriye’nin Haseke kentinde bulunan Şaddadi bölgesindeki Amerikan üssünden çok sayıda patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Kaynaklar gelen seslerin ABD’nin kullandığı askeri üssün direniş füzeleriyle vurulmasından kaynaklandığını aktarırken, hasarın boyu hakkında bilgi verilmedi.

Dün de Irak'taki direniş grupları, Kuzey Irak'taki Erbil Havalimanı yakınında ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssünü insansız hava aracıyla (İHA) vurdu.

Irak Ordu Sözcüsü, saldırıda yaralananlar olduğunu, Erbil Havalimanı'ndaki sivil uçuşlarda aksama yaşandığını kaydetti.

Irak İslami Direnişi, ülkenin batısındaki Ayn el-Esed askeri üssüne de saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Öte yandan Irak hükümeti ise, Babil'deki ABD saldırısının "Irak'ın egemenliğinin kabul edilemez şekilde ihlali olduğunu" belirtti.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ABD saldırısına işaret edilerek, "Irak hükümeti, salı günü sabaha karşı ABD tarafından Irak askeri mevzilerinin (Haşdi Şabi) hedef alınmasını kınıyor. Karşılık verme adıyla yapılan bu saldırıda 1 askerimiz şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Bu açıkça düşmanca bir eylemdir ve ABD tarafıyla uzun vadeli güvenlik ve istikrarın sağlanması noktasında ortak çıkarların korunmasına hizmet etmez" ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray dün bir açıklama yaparak Irak'ta ABD'nin öncülüğündeki koalisyon üssüne bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştiren Ketaib Hizbullah’a ait üç noktanın vurulduğunu duyurmuştu.

 



Makaleler

Güncel