Yemen’den İsrail’e iki yeni operasyon

img
Yemen’den İsrail’e iki yeni operasyon YDH

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, İsrail hedeflerine yönelik iki ayrı operasyon yaptığını açıkladı.




YDH- Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün akşam saat 21’de yaptığı açıklamada İsrail’e yük götüren bir gemi ile İsrail işgali altındaki Umm Raşraş’a (Eylat) insansız uçaklarla saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen ordusunun Filistin halkını desteklemek amacıyla İsrail’e yük götüren MSC United adlı bir ticari gemiye deniz füzeleriyle operasyon yaptığını söyledi. 

Geminin Yemen ordusu tarafından üç kez uyarıldığını belirten Yahya Seri, uyarıların dikkate alınmaması üzerine MSC United adlı ticari geminin deniz füzeleriyle vurulduğunu ifade etti. 

General Yahya Seri, Gazze halkının ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaç Gazze Şeridi’ne girinceye kadar Yemen ordusunun Kızıldeniz ve Arap Denizi’nde İsrail gemilerine veya İsrail limanlarına giden diğer gemilere yönelik operasyonlarını sürdüreceğini vurguladı.

Ayrıca Yemen ordusu füze kuvvetlerinin İsrail işgali altındaki Umm Raşraş’a (Eylat) çok sayıda insansız uçak saldırısı yaptığını belirten General Yahya Seri İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları devam ettikçe İsrail hedeflerini füze ve insansız uçaklarla vurmaya devam edeceklerini söyledi.

 



Makaleler

Güncel