Yemen: ABD Koalisyonu düşman hedef olarak görülecek

img
Yemen: ABD Koalisyonu düşman hedef olarak görülecek YDH

Yemen, Kızıldeniz'de ABD liderliğindeki koalisyonun düşman hedef olarak algılanacağını bildirdi.




YDH- Yemen'in Sana Parlamentosu, ABD kuvvetlerinin pazar günü Yemen Deniz Kuvvetleri’ne ait sürat teknelerine düzenlediği saldırı hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Sana Parlamentosu'ndan gelen açıklamaya göre, Washington, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını teşvik etme çabaları ve Arap bölgesindeki çekişmeleri genişletme girişimleriyle uyumlu olarak böyle bir saldırıya kalkıştı.

Bildiride, Amerikan ve İngiliz ordularının yanı sıra iki Batılı güçle ittifak kuran devletlere işaret edilerek, bunların Yemen topraklarındaki varlığının bir işgal eylemi anlamına geldiği belirtildi.

Sana Parlamentosu, Amerikan seferberliğinin, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki uluslararası deniz yollarının güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin topraklarını dış tehditlere karşı savunma hakkı olduğunun altını çizdi.

Parlamento ayrıca, bölgedeki devletlerin güvenliğine tehlike oluşturan Amerikan ve İngiliz tehditleri karşısında tüm Yemen ulusal partilerine birleşik cephe altında bir araya gelme çağrısında bulundu.

Sana Parlamentosu, Arap ve İslam devletlerine, Filistin halkının uğradığı zulme karşı dini, insani ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısını tekrarladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri pazar günü yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'deki ABD kuvvetlerinin Deniz Kuvvetleri’ne ait sürat teknesine saldırması sonucunda 10 donanma askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.



Makaleler

Güncel