Profesör Malcolm Shaw İsrail rejimini savunacak

img
Profesör Malcolm Shaw İsrail rejimini savunacak YDH

Güney Afrika’nın İsrail rejimine karşı açtığı soykırım davasında İsrail rejimini İngiliz vatandaşı Yahudi Siyonist Profesör Malcolm Shaw savunacak.




YDH- Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik üç aydır devam eden saldırılarının soykırım suçu oluşturduğunu ileri sürerek, İsrail rejimini Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet eden Güney Afrika’ya karşı İsrail rejimini Profesör Malcolm Shaw savunacak.

İsrail rejimi adalet bakanlığı Shaw’un bugüne kadar olan hizmetlerini sıralayarak, kendisine tüm desteğin sağlanacağını ve istediği ekibin oluşturulacağını açıkladı.

İsrail rejimini daha evvel başka platformlarda da savunan76 yaşındaki Shaw, akademik kariyerine Kudüs Hebrew Üniversitesi’nde başlayan İngiliz vatandaşı bir Yahudi Siyonist olarak biliniyor.

Geçmişte Kosova'ya karşı Sırbistan ve Rusya'ya karşı Ukrayna gibi ülkeleri savunan Shaw, uluslararası hukuk ve insan hakları alanında çalışıyor.

Shaw'un "Uluslararası Hukuk" kitabı Tükçeye de tercüme edilerek basılmıştı. 

Dava 11 -12 Ocak 2024 görülmeye başlanacak

Güney Avustralya Üniversitesi'nden hukukçu Juliette McIntyre, Güney Afrika'nın İsrail rejimi aleyhine çok kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü ve Uluslararası Adalet Divanı'na sunulan şikayet dilekçesinin son derece kapsamlı, dikkatli ve  güçlü olduğunu söylüyor. 

Bununla birlikte McIntyre, 11 - 12 Ocak'ta yapılacak oturumun nihai bir kararı değil, İsrail rejiminin saldırıları durdurmasını isteyen bir ara kararı hedeflediğini, nihai kararın uzun bir sürece yayılabileceğini vurguluyor.

McIntyre'e göre İsrail rejimi Uluslararası Adalet Divanı'nın vereceği kararı göz ardı da edebilecek ve saldırılarını sürdürebilecektir.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan uzmanlar, İsrail rejiminin ilişkili olduğu akademisyenleri rejimin imaj ve itibarını korumaları için harekete geçirdiği ve bu kişiler üzerinden Filistinlilere karşı bir kampanya yürüttüğünü düşünüyor.