Hamas: Netanyahu kendini kurtarmak için savaşı sürdürüyor

img
Hamas: Netanyahu kendini kurtarmak için savaşı sürdürüyor YDH

İsrail’in, Gazze'deki hedeflerine ulaşamayacağını söyleyen Hamas, İsrail’in en sonunda direnişin şartlarını kabul etmek zorunda kalacağını vurguladı.




YDH- Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi ve hareketin Lübnan'daki üst düzey temsilcisi Usame Hamdan, İsrail’in Gazze'nin kuzeyinden çekildiğini ve sadece batı kesiminde varlığını sürdürdüğünü dile getirdi.

Direnişin en üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Hamdan, şunları söyledi: “İsrail Gazze'de hiçbir hedefine ulaşamadı. Netanyahu sadece kendini kurtarmak için savaşı sürdürmenin peşinde.”

Netanyahu, bugün bir açıklama yapmış ve "Tüm hedeflerimize ulaşıncaya kadar Hamas'a karşı savaşı durdurmayacağız. Hizbullah, Hamas'tan ders almalı ve savaşçılarının yenilmez olmadığını bilmelidir." demişti.

Şahab haber ajansının aktardığına göre, Hamas yetkilisi Hamdan, “Siyonist düşman Han Yunus'a yedi tugay askeri konuşlandırdı, ancak şu ana kadar herhangi bir başarı elde edemedi.” dedi.

“Düşman esirlerini serbest bırakmak için nihayetinde direniş koşullarını kabul etmek zorunda kalacak”  diyen Hamdan sözlerine şöyle devam etti: “Batı Şeria'daki direniş güçleri kararlı ve düşmana kayıplar vermeye devam ediyor.”

Gazze halkının yerinden edilmesi konusuna da değinen Usame Hamdan şöyle dedi: “Son dönemde bu insanların gönüllü göç gibi naif bir isim altında yerlerinden edilmeleri konusu tekrarlanıyor ama bizim topraklarımız sadece Filistin halkının olacak.”

Bundan 3 ay önce İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik başlayan yoğun saldırıları sonucunda Filistinlilere ait birçok ev ve tesis yıkıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar 22 bin 722 Filistinli hayatını kaybetti, binlercesi kadın ve çocuk olmak üzere 58 bin 166 Filistinli de yaralandı.



Makaleler

Güncel