İrec Mescidi: Filistinliler hava savunma sistemleriyle donatılacak

img
İrec Mescidi: Filistinliler hava savunma sistemleriyle donatılacak YDH

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından İrec Mescidi Filistin direnişinin hava savunma sistemleriyle donatılacağı günün de geleceğini söyledi.




YDH- Press Tv'de yer alan habere göre, İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından İrec Mescidi Tahran'da gerçekleştirilen bir konferansta yaptığı konuşmada, Filistin direnişinin bugün mermiler, roketler, tanksavarlarla savaştığını ancak İsrail rejiminin hava saldırılarına karşı koyacağı hava savunma sistemleriyle donatılacağı günün de geleceğini söyledi.

Mescidi, İsrail rejiminin özel kuvvetleri dahil olmak üzere altı birliğinin Gazze'deki çatışma sahasından çekilmek zorunda kaldığını, bunun ise direnişin kuvvetli mukavemeti sebebiyle gerçekleştiğini belirtti.

Daha evvel Iran'ın Irak'taki elçisi olarak görev yapan ve bu sebeple Iraklı direniş hareketleriyle yakın ilişkilere sahip olan Mescidi, İran'ın desteğine sahip direnişin düşmanın ellerini kıracağını vurguladı.

7 Ekim'de gerçekleşen Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail rejimi Gazze'ye saldırmış ve üç ayı geçen ve halen devam eden saldırılarda 23 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetmişti.

Gazze içindeki yoğun çatışmalarda ölen İsrail rejimi ordusu askerlerinin sayısı ise uygulanan katı sansür sebebiyle tam olarak bilinmiyor.

İsrail rejimi ordusu ölen askerlere dair sansür uygulasa da hastane ve mezarlıklarda çalışan kişiler binlerce yaralı askerin varlığından ve her saat defnedilen asker cenezalerinden söz ediyor. 

 



Makaleler

Güncel