el-Nuceba: Saldırımız İsrail’e açık bir mesajdır

img
el-Nuceba: Saldırımız İsrail’e açık bir mesajdır YDH

Hayfa'yı vuran Irak Nuceba Hareketi’nin sözcüsü Hüseyin el-Musevi, direnişin, işgalcilere karşı mücadeleyi uzun süre yönetebilecek kapasitede olduğunu belirtti.




YDH- Irak'taki el-Nuceba hareketinin sözcüsü Hüseyin el-Musevi, Hayfa'ya yapılan ve işgal altındaki Filistin'in derinliğini hedef alan son saldırının İsrail rejimine açık bir mesaj içerdiğini ve Direniş Ekseni’nin, bölgedeki stratejik hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

el-Musevi, el-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda şunları söyledi: "Irak direnişi Hayfa'dan uzak bölgelere ulaşabiliyor ve silahlarını geliştirmek için uygun koşulları bulabiliyor."

el-Nuceba sözcüsü sözlerine şöyle devam etti: "Hayfa'yı hedef almamız anlık bir karar değil, İsrail ve Amerikan rejimlerinin yaptıklarına karşı düşünülerek yapılmış bir eylemdir. Direnişin amacı, Amerika'nın bölgedeki planını bozmak ve Gazze işgalcisinin çabalarını etkisiz hale getirmektir.”

Irak İslami Direnişi (el-Nuceba) dün yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Hayfa'daki hayati bir hedefi "Arqab" füzesi (bir tür gelişmiş ve uzun menzilli seyir füzesi) ile hedef aldığını ve bu operasyonun, “Gazze halkına yardım etmek için ve Kudüs işgalcisi rejimin Filistin vatandaşlarına karşı işlediği suçlara yanıt olarak gerçekleştirildiğini” duyurmuştu.

el-Nuceba’nın gerçekleştirdiği bu son operasyonu tahlil eden Bağdat'taki el-Mayadin ofisi başkanı da Irak direnişinin yeni bir aşamaya girdiğini ve ‘alanların birliği stratejisi’ çerçevesinde işgalcileri hedef almak için uzun menzilli ve gelişmiş seyir füzeleri kullanıldığını vurguladı. 

Ayrıca, İran'dan yayın yapan "Tahavvülât-i Cihan-i İslam" haber analiz sitesinin bugün verdiği bir habere göre de Amerikan ordusunun Ebu Kemal civarına düzenlediği hava saldırısına karşılık direniş grupları, Omar petrol sahasındaki Amerikan koalisyonuna ait mevzileri roket saldırısıyla hedef aldı.

7 Ocak'ta Amerikan uçaklarının, Irak'tan Suriye'ye giren çok sayıda tırdan oluşan konvoyu Ebu Kemal kenti yakınlarında hedef aldığı, ancak bu saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Bu saldırıdan saatler sonra ise Suriye'deki direniş gruplarının, Deyr ez-Zor vilayetinde bulunan Omar petrol sahasındaki Amerikan koalisyonuna ait mevzileri hedef aldığı açıklandı. Direniş gruplarının bu saldırısının, Amerika'nın Ebu Kamal'e yönelik hava saldırısına tepki olarak 30 roket kullanılarak gerçekleştirildiği duyuruldu.

Uzmanlar, “Direniş ekseni” ile Amerika arasındaki çatışmaların son haftalarda hızla arttığına ve tarafların birbirine karşılık verme süresinin 24 saatin altına inmiş olmasına dikkat çekiyorlar.

"Tahavvülât-i Cihan-i İslam" haber analiz sitesine göre bu, son haftalarda Omar petrol sahasındaki Amerikan üssüne düzenlenen 23'üncü saldırı.

 



Makaleler

Güncel