Çinli nakliyat firması COSCO'nun İsrail'den çekilmesi işgal rejimini kızdırdı

img
Çinli nakliyat firması COSCO'nun İsrail'den çekilmesi işgal rejimini kızdırdı YDH

Çin'in önde gelen denizcilik ve nakliyat şirketi COSCO'nun İsrail'den çekilme kararı almasının ardından işgal rejimi, Çin'in Tel Aviv Büyükelçisi Cai Run'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.




YDH - Çin'in devlete ait denizcilik ve nakliyat şirketi COSCO'nun İsrail'den çekilme kararı, Tel Aviv'de öfkeye neden oldu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Globes gazetesine verdiği bilgiye göre Çin'in İsrail Büyükelçisi Cai Run, Dışişleri Bakanlığında toplantıya çağrıldı.

Acil toplantı çağrısı, COSCO'nun İsrail limanlarına uğramayı durdurduğunu bildirmesinden iki gün sonra geldi.

Çin Büyükelçisi ile yapılacak görüşmenin ana konusunu COSCO meselesi oluşturacak ancak Çin-İran ilişkileri de ele alınacak.

Toplantıda ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşın 'ertesi gününü' düşünmeye başladığı şu günlerde Filistin meselesi de ele alınacak.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı'nın COSCO konusunda ve İsrail'e giden nakliye yollarının açık tutulması için durmaksızın çalıştığını belirtti.

COSCO'nun kararı, Uzak Doğu ve İsrail arasındaki ticaret üzerindeki etkisinin yanı sıra, Uzak Doğu rotalarında daha fazla gemi çalıştırmak zorunda kalacak olan İsrailli denizcilik şirketi ZIM ile işbirliği yapması nedeniyle de önem taşıyor; bu durum ZIM'in gemi sıkıntısı çekmesi nedeniyle nakliye maliyetlerinin artmasına neden olabilir.



Makaleler

Güncel