Netanyahu: Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmeyeceğiz

img
Netanyahu: Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmeyeceğiz YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lahey'deki duruşma öncesinde yayımladığı videoda abluka altındaki Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmeyeceklerini savundu.




YDH - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı davayla ilgili duruşma başlarken İngilizce bir video klip yayımladı.

Netanyahu, videoda "Birkaç noktayı kesinlikle açıklığa kavuşturmak istiyorum. İsrail'in Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmek ya da sivil nüfusu yerinden etmek gibi bir niyeti yoktur. İsrail Hamas teröristleriyle savaşıyor, Filistin halkıyla değil ve bunu uluslararası hukuka tamamen uygun bir şekilde yapıyoruz," dedi.

Amaçlarının rehineleri kurtarmak olduğunu savunan Netanyahu, "Bu başarıldığında, Gazze askerden ve radikalleşmeden arındırılabilir, böylece hem İsrail hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek imkanı yaratılabilir," ifadelerini kullandı.

Güney Afrika, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle ilgili olarak Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini ortaya koymuştu. İsrail, 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen ilgili sözleşmenin imzacılarından biri.

Netanyahu'nun yorumları, İsrailli bakanların Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin yeniden kurulmasını ve Filistinlilerin göç etmelerinin teşvik edilmesini önermelerinin ardından geldi.

Tel Aviv, Lahey'de uluslararası hukuk uzmanı İngiliz avukat Prof. Malcolm Shaw tarafından temsil edilecek.



Makaleler

Güncel