Ensarullah: Savaşımız halklarıyla değil, Washington ve Londra’daki Siyonist çeteyle

img
Ensarullah: Savaşımız halklarıyla değil, Washington ve Londra’daki Siyonist çeteyle YDH

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buheyti, Amerika ve İngiltere’nin savaşa doğrudan girmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.




YDH- Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonuna demeç veren Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buheyti, Yemen’in Kızıldeniz’de yeni çatışma kuralları koyduğunu ve kimsenin bu yeni denklemi değiştiremeyeceğini söyledi.

Muhammed el-Buheyti, “Amerika ve İngiltere Yemen’e doğrudan saldırıda bulundu. Bu, bizim sabırsızlıkla beklediğimiz bir şeydi. Biz Filistinli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Onlara diyoruz ki siz Yemen halkını birleştirdiniz. Bize yöneltilen tüm asılsız suçlamaları etkisiz hale getirdiniz” dedi.

Amerika ve İngiltere, Avustralya, Kanada, Hollanda ve Bahreyn’in desteğiyle dün gece yarısından sonra Yemen’deki 12 hedefe havadan ve denizden saldırı yapmıştı.

Yemen ordusunun yapılan saldırının intikamını alacağını belirten Muhammed el-Buheyti, şunları söyledi: “Amerika ve İngiltere’den de kesinlikle intikamımızı alacağız. Bugün artık Amerikan ve İngiliz gemileri Kızıldeniz’den geçmeye cesaret edemiyor. Biz Amerikan şiddeti ile ilgili olarak ülkelerdeki mevzilere yönelik hedefler tespit ettik. Onlara acı verici cevaplar vereceğiz.”

Amerika ve İngiltere’ye tecrübelerini dikkate alarak hesaplarını gözden geçirmeleri çağrısında bulunan Muhammed el-Buheyti, “Bizim savaşımız Amerikan ve İngiliz halkıyla değil, Washington ve Londra’daki Siyonist çeteyle” dedi. 

  



Makaleler

Güncel