Google İsrail'de küçülmeye gidiyor

img
Google İsrail'de küçülmeye gidiyor YDH

Teknoloji devi Google, ABD, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki işten çıkarma hamlesine İsrail'i de dahil etti. İsrail basını, Tel Aviv ve Hayfa'daki Google ofislerinden çok sayıda çalışanın çıkarılacağı beklentisinde.




YDH - Ulus ötesi teknoloji devi Google'da işten çıkarmaların son turunun uygulanmasına geçen haftanın sonunda ABD'de başlandı. New York Times ve Verge'de yer alan haberlerde, mühendislik ve donanım da dahil olmak üzere çeşitli departmanlardan en az 1000 çalışanın işten çıkarıldığı bildirildi.

İşten çıkarmalar Fitbit fitness akıllı saati, Google'ın Pixel akıllı telefonları gibi donanım ürünlerinden ve Google'ın bazı özelliklerini ve içeriğini durdurduğu kişisel asistanından sorumlu ekipleri etkiledi.

2023'ün başında, işgücünün yüzde 6'sını oluşturan 12 bin kişiyi işten çıkaran Google, içinde bulunduğumuz yıla da geniş kapsamlı değişikliklerle başlıyor.

Globes gazetesinde yer alan habere göre Google'ın işten çıkarma planından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika da etkilenecek.

İşten çıkarılacaklar arasında şirketin ana ürünü olan arama motoru departmanı, mühendislik bölümleri ile reklam ve pazarlama departmanını da içeren veri güvenliği ve gizlilik ürünleri departmanı ve İsrail'deki Waze'in de faaliyet gösterdiği haritalar bölümü etkilenecek departmanlar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yaz Waze, haritalar bölümünün bir parçası haline getirilmiş ve bağımsız reklam sistemi iptal edilerek Google Maps reklam sistemiyle birleştirilmişti. Departman, geçtiğimiz yıl Waze'in CEO'sunun görevden ayrılmasını da içeren çalkantılar yaşamıştı.

Google'ın bu bölgedeki faaliyetlerinin çoğu Dublin, Zürih, Londra, Wroclaw, Münih, Tel Aviv ve Hayfa'da bulunuyor. Son işten çıkarmalar henüz İsrail'i etkilemese de şirketin Tel Aviv ve Hayfa'daki 2 bin çalışanının bir kısmının işten çıkarılması bekleniyor.

Şirketten yapılan açıklamada, "Bazı ekipler, dünya çapında bir dizi işten çıkarmayı da içeren bu tür organizasyonel değişiklikler yapmaya devam ediyor. Önerilen her türlü organizasyonel değişiklik yerel süreçlere ve düzenlemelere tabi. Etkilenen tüm çalışanlarımızı Google içinde ve dışında yeni roller ararken desteklemeye devam ediyoruz," ifadeleri kullanıldı.