ABD ve İngiliz elçilerinden Barzani’ye destek ziyareti

img
ABD ve İngiliz elçilerinden Barzani’ye destek ziyareti YDH

Irak Kürdistan Bölgesi’nin eski Başkanı Mesud Barzani, Amerikan ve İngiliz büyükelçileri ile görüştü.




YDH- Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski ve İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hitchen, dün Erbil’e gelerek Irak Kürdistan Bölgesi’nin eski Başkanı Mesud Barzani ve şimdiki başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

İki büyükelçinin Erbil ziyaretinin İran’ın Erbil’deki Mossad karargahına yaptığı füze saldırısının ardından gerçekleşmesi dikkat çekici bulundu.

Amerikan Büyükelçisi Alina Romanowski, İran’ın Erbil saldırısının “izah edilemez” olduğunu belirtti ve füzelerle vurulan yerde sivillerin olduğunu söyledi.

İngiltere’nin Bağdat Büyükeçlisi Stephen Hitchen de ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini bildirmek için Erbil’e geldiğini belirtti ve o da Amerikan elçisi gibi İran’ın Erbil’deki Mossad merkezini vurmasının “izah edilemez” olduğunu söyledi.

Amerika ve İngiliz büyükelçileri, Mesud Barzani ile görüşmenin ardından Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi ziyaret etti.

Irak Kürdistan Bölgesi yetkilileri İran’ın füzelerle vurduğu yerin Kürt işadamı Pişro Dizai’ye ait olduğunu belirterek İsrail’le ilişkileri yalanlıyor.

İran Hava ve Füze Kuvvetleri Komutanı General Hacizade ise vurulan yerin görünüşte sadece bir villa olduğunu ancak buranın İsrail istihbarat servisi Mossad tarafından İran’a karşı eylemleri yönettiği bir merkez olduğunu söyledi. 

 



Makaleler

Güncel