İsrail, Erbil’e karşı Şam’ı vurdu

img
İsrail, Erbil’e karşı Şam’ı vurdu YDH

İsrail’in Şam’ın Mezze semtine düzenlediği hava saldırısı sonucu İran Devrim Muhafızlarına mensup 4 askeri danışman hayatını kaybetti.




 

YDH- Yerel kaynaklar, Şam’ın diplomatik temsilciliklerin bulunduğu Mezze semtinde gerçekleşen saldırıda binanın tamamen yıkıldığını ifade etti.

İsrail savaş uçakları tarafından yapıldığı bildirilen saldırıda hedef İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücünün istihbarat yetkilisi ‘Hac Sadık’ın öldüğü bildirildi. Öte yandan İranlı askeri danışmanlarla birlikte Irak İslami Direnişi’nden bir komutanın da hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Saldırı öncesinde İranlı devrim muhafızları ile İslami Cihat liderlerinin toplantı yapacağı belirtilirken, İslami Cihat saldırıda herhangi bir kayıplarının olmadığını açıkladı.

   İran Devrim Muhafızları Ordusu bir yazılı açıklama yaparak Suriye’deki 4 askeri danışmanının İsrail rejiminin hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı.

İran basını, İsrail’in bugünkü saldırısının İran’ın Erbil’deki Mossad karargahına yaptığı saldırıya misillemesi olarak yorumladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de bulunan ve Mossad tarafından karargah olarak kullanılan bir binayı füzelerle vurmuştu.

 



Makaleler

Güncel