Bloomberg: Saldırılar Ensarullah'ı zayıflatmadı

img
Bloomberg: Saldırılar Ensarullah'ı zayıflatmadı YDH

Bloomberg internet sitesi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki faaliyet kabiliyetini zayıflatmadığını bildirdi.




YDH- Bloomberg, Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki yeteneklerinin ABD ve İngiltere'nin saldırıları sonucunda zayıflamadığını söylerken, bu iki Batılı ülkenin, saldırıları yoğunlaştırmanın farklı yollarını düşündüğünü açıkladı.

Bloomberg internet sitesi, yetkili kaynaklara dayanarak yayımladığı haberde, ABD ve İngiltere'nin, savaşı daha geniş bir coğrafyaya yaymadan, Yemen’e yönelik operasyonları yoğunlaştırmanın yollarını aradıklarını yazdı.

“ABD ve İngiltere'nin çabalarının odak noktasının, İran yardımlarının Yemen'e ulaşmasını engellemek” olduğunu söyleyen Bloomberg, bu ülkelerin ayrıca, Yemen'in daha agresif saldırılar gerçekleştirmesini önlemek istediklerini bildirdi.

Bloomberg, Yemen'in Kızıldeniz'deki operasyonlarının sigorta oranlarını artırdığını ve Kızıldeniz'i geçmekten kaçınan gemileri Güney Afrika'da daha uzun ve daha maliyetli rotaları kullanmaya zorladığını belirtti.

Uzmanlar, ABD ve İngiltere'nin kaygısının, daha agresif operasyonlara yönelmenin İran ile ABD arasında doğrudan bir çatışmaya yol açabileceği ve bölgede, ABD Başkanı Joe Biden'ın kaçınmak istediği çatışmalar yaratabileceği yönünde olduğunu söylüyorlar.

Bloomberg, ABD ve İngiltere tarafından yürütülen istişarelerin, Yemen'e yönelik bir dizi saldırının şu ana kadar Ensarullah’ı durdurmada veya onun Kızıldeniz'de operasyon yürütme kabiliyetini zayıflatmada başarılı olmadığının anlaşılmasından kaynaklandığını yazdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de verdiği demeçte, ABD ve İngiltere'nin, İran'ın Ensarullah'a deniz yoluyla yardım göndermesini engellemenin yollarını aradığını iddia etti.

 



Makaleler

Güncel