İsrail'de 13 bin 572 asker ve sivil hastanelere kaldırıldı

img
İsrail'de 13 bin 572 asker ve sivil hastanelere kaldırıldı YDH

İsrail Sağlık Bakanlığı ve ordusu, Gazze savaşının başlangıcından bu yana 400'den fazla askerin ağır yaralandığını duyurdu.




YDH - İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan sonra işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda yaklaşık 400 İsrail askeri ağır yaralandı.

İsrail rejimi, savaştaki kayıpları konusunda medya üzerinde yoğun bir askeri sansür uyguluyor.

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre son 3 ayda Gazze ve Lübnan sınırındaki çatışmalarda yaralanan 13 bin 572 asker ve sivil ülke genelindeki hastanelere sevk edildi.

Halihazırda 233 yaralı hastanede yatmakta olup İsrail ordusu verilerine göre bunlardan 48'inin durumu ağır. Çatışmaların başlangıcından bu yana toplam 405 asker ağır yaralandı.

Tel Aviv'in güneyinde bulanan Rehovot yerleşimindeki Kaplan Hastanesinin dahiliye bölüm başkanı Dr. Hefziba Green'e göre, yedek olarak göreve çağrılan personel sayısı nedeniyle hastaneler asker kabul etmeye başladı.

Green, "Bu durum cerrahi ve ortopedi bölümlerinin savaşla ilgisi olmayan yaralıları kabul etme kabiliyetini etkiliyor ve bu kişiler kendilerini dahiliye bölümlerinde bulabiliyor," diyerek kış aylarında hastalıkların arttığı gerçeğinin de hesaba katılması gerektiğini belirtti.