Beyaz Saray: İsrail, Hamas liderlerini ortadan kaldırmalı

img
Beyaz Saray: İsrail, Hamas liderlerini ortadan kaldırmalı YDH

ABD, Gazze’de operasyonların genişletilmesi yerine Hamas’ın liderlerine yönelik nokta operasyonların yapılmasını istedi.




YDH- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı John Feiner, Washington'un Tel Aviv'den Gazze'de geniş çaplı bir kara operasyonu yerine, Hamas’ın liderlerini ortadan kaldırmaya odaklanmasını istediğini söyledi.

Beyaz Saray yetkilisi, ABC kanalına verdiği röportajda, ABD’nin, "İsrail'in kendini savunma" hakkını desteklediğini bir kez daha vurguladı.

Fakat İsrail’in bunu yönetme şekline yönelik birtakım “endişeleri” olduğunu söyleyen John Feiner, sözlerine şöyle devam etti: "Son günlerde ve haftalarda, İsrail'in önemli hedeflere, Hamas'ın liderliğine daha fazla odaklanmasını istediğimiz çatışma aşamasında değişimin başladığını gördük."

İsrailli yetkililer de Gazze savaşındaki askeri hedeflerinin Hamas'ın yok edilmesi olduğunu açıklamıştı. Ancak birçok analist, işgal altındaki Filistin'de bile bu hedefe ulaşmanın mümkün olup olmadığını sorguluyor.

Geçtiğimiz hafta New York Times'ta yayınlanan bir makalede, İsrail ordusunun, Hamas'ın Gazze'de inşa ettiği tünellerin boyutu ve kalitesi karşısında şaşkına döndüğü yazılmıştı. Söz konusu makalede ayrıca, tünelleri tamamen devre dışı bırakmanın yıllar sürebileceği dile getirilmişti.

Benyamin Netanyahu da İsrail ordusunun Bi'irseba'daki güney karargahında yerel konsey başkanlarıyla yaptığı toplantıda Gazze savaşının 2025'e kadar devam edeceğini söylemişti.