Yemenli kaynak: ABD, boş üsleri bombalıyor

img
Yemenli kaynak: ABD, boş üsleri bombalıyor YDH

Yemeni bir askeri kaynak, Amerika ve müttefiklerinin dün düzenledikleri saldırıda silah veya teçhizatın olmadığı boş üsleri bombaladığını açıkladı.




YDH- Katar’ın el-Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Yemenli bir askeri kaynak, dün gece Amerika ve müttefikleri tarafından bombalanan yerlerin daha önce de defalarca bombalandığını söyledi.

Amerika ve İngiltere; dün gece Kanada, Hollanda ve Bahreyn’in de desteğiyle Yemen’deki çok sayıda askeri hedefe ağır bir saldırı yaptıklarını açıklamıştı.

Amerika ve müttefiklerinin saldırısından önce de Sanaa merkezli Ulusal Kurtuluş Hükümetine bağlı Yemen ordusu Amerika’ya ait bir askeri kargo gemisini füzelerle vurmuştu.

El Cezire’ye açıklamada bulunan Yemenli askeri kaynak, “Amerika ve müttefikleri gece önemi olmayan yerleri bombaladı. Bombaladıkları yerlerde ne askeri güç, ne silah ne de askeri teçhizat bulunuyor” dedi.

Mısır’ın el-Kahire el-İhbariye yayın organı, Eylat limanının görüntülerini yayımlamış ve Ensarullah Hareketi’nin liderliğinde kurulan Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Kızıldeniz’den İsrail’e uyguladığı abluka sebebiyle İsrail rejiminin Eylat limanının tamamen boşaldığını bildirmişti.