Moskova: Tahran’la ilişkiler yeni bir düzeye ulaşıyor

img
Moskova: Tahran’la ilişkiler yeni bir düzeye ulaşıyor YDH

Rusya ve İran milli güvenlik kurulu genel sekreterleri Moskova’da bir araya geldi.




YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre Moskova’da İran Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyen ile görüşen Rusya Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Nikolay Petruşev, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir düzeye yükseldiğini söyledi.

Rusya ve İran milli güvenlik kurulu genel sekreterleri tarafından yapılan ortak açıklamada ikili ilişkilerin kazandığı yeni boyutlarla iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihindeki en yüksek düzeye ulaştığı ifade edildi.

İkili ilişkilerin tüm alanlarda yeni bir nitelik kazandığının belirtildiği açıklamada iki tarafın da en yüksek düzeyde varılan anlaşmaların uygulanmasına odaklandığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da Rusya ve İran arasındaki anlaşmanın son aşamaya geldiğini belirterek anlaşmanın iki ülke liderinin görüşmesi sırasında imzalanacağını söyledi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Ali Asgar Haci, Astana formatı toplantılarının 21’incisine katılmak için gittiği Kazakistan’da Rus yetkililerle Suriye meselesini konuştu.

Görüşmede İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımın da görüşüldüğü belirtildi ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılması gerektiğinin vurgulandığı bildirildi. 

 



Makaleler

Güncel