Hindistan, Orta Doğu'daki savaş gemisi sayısını artırdı

img
Hindistan, Orta Doğu'daki savaş gemisi sayısını artırdı YDH

Ensarullah'ın Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki operasyonlarıyla beraber Hindistan, bölgeye on savaş gemisi gönderdi.




YDH - Gazze savaşı boyunca İsrail'e sunduğu destekle öne çıkan Hindistan, kuzey ve orta Arap Denizi'nden Aden Körfezi'ne kadar olan bölgeye on savaş gemisi gönderdi. Ülkenin bölgede genelde iki savaş gemisi bulunuyordu.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan kaynaklar, gönderilen gemilerin Hindistan bayrağı taşıyan ticari gemilere nezaret ettiğini, ancak bir kısmı da ABD'ye yardımda bulunuyor.

Haberde, geçen hafta INS Visakhapatnam destroyerinin Aden Körfezi'nde bir drone tarafından saldırıya uğrayan Amerikan gemisi Genco Picardy'nin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarıldı.

Yeni Delhi, Kızıldeniz'de 'seyrüsefer güvenliğinin tesis edilmesi' iddiasıyla ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun parçası değil.

WSJ'ye göre Hint donanmasının operasyonları, Çin'e karşı Hint-Pasifik bölgesinde ABD ile artan işbirliğini yansıtıyor. Yeni Delhi, Hint Okyanusu bölgesindeki Çin gemilerini yakından takip ediyor.

Hintli yetkililer, Çin'in araştırma gemilerini komşu ülkelere yanaştırma girişimlerini deniz gözetiminin bahanesi olarak görüyor.