Refah sınır kapısı Mısır-İsrail ilişkilerini gerdi

img
Refah sınır kapısı Mısır-İsrail ilişkilerini gerdi YDH

Washington Post, işgal rejiminin Refah sınır kapısını işgal etme planları nedeniyle İsrail ile Mısır arasında gerilimin yüseldiğini bildirdi.




YDH - Washington Post gazetesi, Mısır ile İsrail arasındaki ilişkilerin, Tel Aviv'in Refah sınır kapısını işgal etme ve Mısır ile Gazze Şeridi'ni ayıran Selahaddin Koridoru boyunca asker konuşlandırma niyetleri nedeniyle bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Gazetede yer alan makalede, İsrail birliklerinin Mısır sınırına konuşlanma ihtimalinin 'Kahire'de alarma neden olduğu' belirtildi.

Mısır Silahlı Kuvvetlerinden emekli General Samir Farag, gazeteye verdiği demeçte, ülke makamlarının 'İsrail birliklerinin sınır bölgesini ele geçirmesi durumunda misilleme eylemi seçeneklerini değerlendirdiği' bilgisini paylaştı.

İsminin açıklanmaması kaydıyla gazeteye konuşan eski bir Arap diplomat, böyle bir durumda İsrail askerlerinin Hamas'ın 'hedefi haline gelebileceğini' ve bunun da muhtemelen Mısır topraklarında ikincil zararlara yol açacağını dile getirdi.

Washington'daki Orta Doğu Enstitüsü'nde uzman olan Halid Elgindi de bu değerlendirmeye katılarak, "(İsrail askerlerinin) Gazze'nin güney sınırındaki varlığının sürekli bir şiddet kaynağı olması muhtemel," ifadelerini kullandı.

Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Aralık 2023'te Selahaddin Koridoru'nu ele geçirmeleri gerektiği yönündeki açıklamasını anımsattı.