ABD’li istihbaratçı: Saldırılar büyük bir ses ve ışık gösterisi

img
ABD’li istihbaratçı: Saldırılar büyük bir ses ve ışık gösterisi YDH

Emekli ABD askeri istihbarat subayı, Washington'un Irak ve Suriye'deki hedeflere yönelik saldırılarını bir “gösteri” olarak nitelendirdi.




YDH- Emekli ABD Deniz Piyade Kolordusu İstihbarat Subayı Scott Ritter, ABD’nin, üç Amerikan askerinin ölümüne ve 40’tan fazlasının da yaralanmasına neden olan saldırıya misilleme olarak, Irak ve Suriye'deki hedeflere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bunun büyük bir ses ve ışık gösterisinden başka bir şey olduğunu düşünen varsa, bu deliliktir."

Ritter, eleştirel mesajında, yanıtın Amerikan askerlerinin öldürülmesinden beş gün sonra geldiğini belirterek, "Önemli bir şey vurulmadı. Hiçbir şey değişmeyecek. Bunun için yılda yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyoruz."

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, pazar günü Suriye-Ürdün sınırındaki "Tower-22" üssüne düzenlenen saldırıda üç askerinin ölümüne yanıt olarak, Irak ve Suriye'deki "İran destekli grupların" mevzilerine saldırdıklarını ve 85'ten fazla noktayı hedef aldıklarını duyurmuştu.

Saldırının şekli ve bugüne kadar geciktirilmesi ise Amerikalı Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilere maruz kaldı.

Örneğin, Amerikan Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson şunları söyledi: “Ürdün'de üç ABD askerinin İran destekli milisler tarafından trajik bir şekilde öldürülmesi açık ve güçlü bir yanıt verilmesini gerektiriyordu. Ne yazık ki yönetim bir hafta boyunca bekledi ve İran da dahil olmak üzere tüm dünyaya vereceğimiz tepkinin niteliğini telgrafla bildirdi.”