Bağdat: Uluslararası koalisyon, ulusal güvenlik sorununa dönüştü

img
Bağdat: Uluslararası koalisyon, ulusal güvenlik sorununa dönüştü YDH

Irak hükümeti, Amerikan rejiminin dün gece Irak’ta yaptığı saldırılara tepki gösterdi.




YDH- Irak resmi haber ajansı INA’nın haberine göre Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avadi, Amerikan rejimi güçlerinin dün Irak’ın Ukaşat ve el-Kaim bölgelerine yaptığı hava saldırılarının Irak’ın egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

Basim el-Avadi, Amerikan rejimi güçlerinin dün Ukaşat ve el-Kaim ile civar bölgelerinde Irak güvenlik güçlerine ait yerleri ve sivil yerleşimleri bombaladığını belirtti ve bunu “Irak'ın egemenliğine karşı yeni bir saldırganlık” olarak niteledi.

Amerikan saldırısı seveviyle aralarında sivillerin de olduğu 16 Iraklının hayatını kaybettiğini ve 25’inin de yaralandığını belirten Irak Hükümet Sözcüsü Avadi, Amerikan rejiminin Irak hükümetiyle koordinasyon kurduğu iddiasını da yalanladı.

Avadi, Amerika’nın “uluslararası kamuoyunu yanıltmak amacıyla” saldırıyla ilgili olarak Irak tarafıyla önceden koordinasyon kurulduğunu söyleyerek “sahtekarlığa başvurdu”ğunu söyledi. 

Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avadi, Amerikan rejiminin liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin anlaşmayla bulundukları Irak’ta kendilerine tanımlanan görev ve yetkilerinin dışına çıktığını ve Irak’ın ulusal güvenliği için bir tehdide dönüştüğünü söyledi.