Nuceba Hareketi: Geri çekilmek yok, Amerika cevabımızı beklemeli

img
Nuceba Hareketi: Geri çekilmek yok, Amerika cevabımızı beklemeli YDH

ABD güçlerine yönelik saldırılarına devam edeceğini bildiren Irak el-Nuceba Hareketi, "uzlaşma yok, geri çekilmeyeceğiz ve kazanacağız" dedi.




YDH- ABD'nin Suriye ve Irak'a yönelik saldırganlığına yanıt olarak, bu saldırılara beklenmedik bir şekilde yanıt vereceklerini söyleyen Irak el-Nuceba Hareketi, "İslami direniş bugün Amerikan işgali altındaki en uzak noktaya kadar ulaşıp Amerika'yı yenebilecek güçtedir." dedi.

Geçtiğimiz hafta Irak İslami Direnişi Suriye-Ürdün sınırındaki "Tower-22" Amerikan üssüne saldırmış ve bu saldırıda 3 Amerikan askeri ölürken en az 40 Amerikan askeri de yaralanmıştı.

ABD dün akşam buna yanıt olarak, Irak ve Suriye'deki "İran Devrim Muhafızları’na bağlı hedeflere" saldırdıklarını ve 85'ten fazla noktayı hedef aldıklarını duyurmuştu.

Irak hükümeti bu saldırıyı, Amerika'nın, ülkenin egemenliğine yönelik "yeni bir tecavüzü" olarak nitelendirerek, bu saldırı sırasında Irak'ın batısındaki "Akaşat" ve "el-Kaim" bölgeleri ile bu bölgelerin çevresindeki birçok sivil noktanın bombalandığını duyurdu.

“İşgalci Amerika ve onun şer hükümeti, İslami direnişin, bu saldırılara doğru zamanda ve yerde karşılık vereceğini bilmelidir. Bu son olmayacak ve Amerika için sürprizlerimiz var.” diyen el-Nuceba ise açıklamasında şunu vurguladı: “Irak'ı aşağılanmış bir şekilde terk edeceksiniz ve duymayanlar için tekrarlıyoruz; taviz yok, geri çekilmeyeceğiz ve kazanacağız.”

ABD'nin, bu saldırıların ardından Haşdi Şabi güçlerini hedef almak üzere IŞİD'i harekete geçirdiğini söyleyen el-Nuceba, “Bu olay, Amerika'nın dünyada terörün ve suçun destekçisi olduğunu gösteriyor.”  dedi.