İsrailli Albay: Kayıplar son 40 yıldakinden daha fazla

img
İsrailli Albay: Kayıplar son 40 yıldakinden daha fazla YDH

Bugün bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanlığı, 7 Ekim’den bugüne yaralanan asker sayısı hakkında bilgi verdi.




YDH- İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Aksa Tufanı'nın başlamasından bu yana 562 askerin öldüğünü ve 2.815 askerin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırıları 121. gününe girerken, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı internet sitesinde yaralı askerlerinin durumu hakkında verilen bilgiye göre, "Yaralı askerlerden 1.658'i hafif, 728'i orta yaralı; diğer 429 yaralının durumu ise ağır."

Saldırıların başlamasından bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının ise 27 bini geçtiği, yaralı Filistinli sayısının ise 66 bininin üzerinde olduğu bildiriliyor.  

İsrail rejiminin yoğun saldırılarına rağmen, Filistinli direniş örgütlerinin Gazze Şeridi'nde birden fazla eksende İsrail ordusuna karşı direnişini güçlü bir şekilde devam ettirdiği ve ciddi kayıplar verdirdiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Bu nedenle İsrail medyası, gerçek ölü sayısının açıklananın çok üzerinde olduğunu dile getiriyor.

İngiliz The Telegraph gazetesi de geçtiğimiz günlerde İsrailli Albay Avi Panov'a dayandırdığı bir haberinde, İsrail ordusundaki ölü ve yaralı sayısının son kırk yıldaki kayıplardan daha fazla olduğunu açıklamıştı.

Gazete, Sağlık Bakanlığı Genel Cerrah Yardımcısı Albay Avi Panov'un şu sözlerine yer vermişti: "Gazze'de ciddi şekilde yaralanan asker sayısı 2014'ün iki katı. Askerler, Hamas'ın savaş alanında kullandığı patlayıcılar nedeniyle uzuvlarını kaybediyor, hayatlarını etkileyecek ve değiştirecek göz ve yüz yaralanmalarına maruz kalıyor. Gazze'deki savaş alanı daha önceki savaşlarda olduğundan daha yoğun... Bu da sokak sokak yaşanan çatışmaların doğasını ve Şerit'in dar coğrafyasını vurguluyor.”