Yemen’den Suudilere övgü, ABD'ye kararlılık mesajı

img
Yemen’den Suudilere övgü, ABD'ye kararlılık mesajı YDH

Sanaa merkezli Yemen hükümeti, Suudi Arabistan’ı Amerikan rejiminin öncülük ettiği koalisyona katılmadığı için takdir etti.




YDH- Başkent Sanaa’da bir basın toplantısı düzenleyen Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz’de Amerikan koalisyonu ile işbirliği yapmamasını ‘cesurca’ diyerek övdü.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, “Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz’deki cesur duruşunu takdir ediyoruz. Çevremizdeki tüm bölgelerle barış yönünde hareket edeceğiz” dedi.

Amerikan rejimi, İngiltere ile birlikte İsrail’i desteklemek için bir koalisyon kurmuş, Avustralya, Bahreyn, Kanada, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda’nın destek verdiği bu koalisyona Suudi Arabistan katılmamıştı.

Yemen ordusu, Gazze’ye gıda ve ilaç girişine izin verilinceye kadar İsrail’e mal götüren gemilerin Kızıldeniz’den geçmesine izin vermeyeceğini açıklamış ve İsrail rejimine abluka uygulamıştı.

Amerika ve Birleşik Krallık rejimleri, İsrail’e uyguladığı ablukayı kaldırması için Yemen’e saldırılar düzenliyor.

Amerikan rejiminin liderliğindeki koalisyon bugün de yine Yemen’in kuzeyindeki Saada ilini 4, batısındaki Hudeyde ilini de 11 kez bombaladı.

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, Amerikan rejiminin saldırılarına rağmen İsrail’e Kızıldeniz’de abluka uygulamaya devam edeceklerini belirtti ve İsrail’e yük götürmeyen gemiler için bölgenin tamamen güvenli olduğunu vurguladı.

Hüseyin el-İzzi, “Kızıldeniz’deki deniz taşımacılığı için dünyadaki tek tehdit Amerika’dır. Burayı askeri bir bölge haline getiren Amerika’dır. Biz, ülkemize yapılan saldırılara sessiz kalmayacağız. Bu saldırılar, bizim Gazze ve Filistin konusundaki tutumumuzda hiçbir değişiklik yaratmayacaktır” dedi.

   



Makaleler

Güncel