Direniş hareketleri ABD terörünü kınadı (Güncellendi)

img
Direniş hareketleri ABD terörünü kınadı (Güncellendi) YDH

Iraklı ve Filistinli direniş grupları ile Yemen Ensarullah hareketi, ABD'nin Irak’taki terör saldırısını kınayan açıklamalar yayımladılar.




YDH- Amerikan rejimi dün akşam Bağdat’ın doğusundaki er-Rısafe semtinde bir terör saldırısı gerçekleştirmişti.

Bu saldırı sonucunda Irak Hizbullah Tugayları komutanlarından Visam Muhammed Sabir Saidi, Ebu Bakır Saidi ve Hac Erkan el-Alyavi hayatını kaybetmişti.

Iraklı ve Filistinli direniş grupları ile Yemen Ensarullah hareketi, ABD tarafından gerçekleştirilen bu terör saldırısını kınayan açıklamalar yayımladılar.

Irak İslami Direnişi'nin bileşenlerinden Nuceba Hareketi yaptığı açıklamada Irak halkına seslenerek şunları söyledi: "Kan ve toprağın egemenliği ve kutsallığı nerede? Irak halkı, Irak kanına yönelik bu saygısızlığın sürekli bir hatırlatma olmasını sağlayın. Allah'a yemin olsun ki, bu sadece Halk Seferberlik Güçleri'nin evlatlarıyla ya da direniş güçleriyle sınırlı kalmayacaktır. Bu zalim işgalcinin karşısında duran herkese, hatta işgal ateşinden kurtulduğunu düşünenlere de ihanet eli uzanacaktır.”

Bu suçların cezasız kalmayacağını vurgulayan Nuceba, “Cevabımızı bekleyin, çünkü uygun zamanı ve yeri biz seçeceğiz.” dedi.

ABD'nin Batı Asya'da devam eden saldırılarına işaret eden Filistinli direniş grupları da İsrail rejimi yıkılmadıkça bölgeye barış ve istikrarın geri gelmeyeceğini dile getirdiler.

Filistin direniş hareketi Hamas yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çarşamba akşamı Bağdat'ı hedef alan vahşi saldırıyı, Siyonist işgal rejimine ve onun yayılmacı projelerine hizmet etmeyi amaçlayan bir saldırı olarak görüyoruz. Ayrıca bu saldırıyı, Irak'ın egemenliğinin ve güvenliğinin ihlali olarak değerlendiriyoruz."

Irak halkına başsağlığı dileyen Hamas, açıklamasının sonunda şunları vurguladı: "ABD Başkanı Biden yönetimini, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı Nazi savaşını ve soykırımını sağlamaktan ve desteklemekten sorumlu tutuyoruz."

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de saldırıyı kınayarak, "Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak'taki kardeşlerimize yönelik saldırıları ve İran'a yönelik devam eden tehditleri kınıyoruz." dedi.

Hamas liderlerinden Usame Hamdan da yaptığı açıklamada söz konusu terör saldırısına değinerek, "Kudüs yolunda şehit olan Ebu Bakır Saidi'nin şehadeti nedeniyle Irak direnişindeki kardeşlerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

İslami Cihad hareketinin açıklamasında da şu ifadeler yer aldı: "Amerikan hükümetinin halkımıza ve milletimize yönelik saldırgan yaklaşımıyla bölgede çatışmayı alevlendirmeye, Siyonist rejimi korumaya ve Filistin halkına karşı savaşı desteklemeye çalıştığını vurguluyoruz."

ABD'nin Irak'taki terör saldırısını kınayan Filistinli gruplardan bir diğeri de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) idi.

FHKC, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Irak'ın egemenliğine karşı olan, halkını ve liderlerini hedef alan bu yeni saldırı, Amerika'nın, dünyadaki organize terörizmin ana sponsoru ve Siyonist oluşumun bölge halklarına karşı işlediği suçların ortağı olduğunu bir defa daha göstermiş oluyor.”

“Amerikan bu suçu cevapsız kalmayacak olup bölge halklarına ve onların direnişine daha fazla güç verecek ve bölgedeki Siyonist-Amerikan saldırganlığına karşı durmak için tüm seçenekleri açacaktır.” diyen FHKC, açıklamasını şöyle sonlandırdı. “Yapılan bu saldırıya karşı, Irak'taki kardeşlerimiz ve Irak direnişi ile tam dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Bu saldırı maksadına ulaşmayacak. Amerika’ya ve Batılı devletlere ait üsler ile menfaatleri, bölgedeki direnişin meşru hedefi olmayı sürdürecek."

Yemen Ensarullah direniş hareketinin siyasi ofisi de Irak Hizbullah Tugayları komutanlarından Ebu Bakır Saidi’nin, Amerika tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit edilmesini şiddetle kınadı.

Ensarullah yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu Haşdi Şabi komutanının suikastı, Amerika'nın Siyonist rejime verdiği destek çerçevesinde gerçekleştirilen korkakça bir suçtur. Şehit Mücahid Ebu Ebu Bakır Saidi’yi hedef almak tüm Irak halkına yönelik bir saldırıdır.

Açıklamasının devamında Irak direnişinin Filistin’e olan desteğine değinen Ensarullah şu hususa vurgu yaptı: "Amerikan saldırganlığı, Irak direnişinin saldırılarının Gazze'deki Filistin halkına destek vermedeki etki ve etkililiğinin boyutunu göstermektedir. Bu saldırganlık Amerika ve İsrail'in Irak'taki İslami direnişin saldırılarını durdurmakta aciz kaldığını gösteriyor.”

ABD'nin Irak ve Batı Asya bölgesinde bulunmasının temel nedeninin, “bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştırmak ve Siyonist rejimi korumak” olduğunu belirten Ensarullah, "ABD'nin bölge halklarına yönelik tekrarlanan saldırıları, Filistin halkını destekleme konusundaki konumlarını etkilemeyecektir." dedi.

Ensarullah, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Irak halkına ve Irak'taki İslami direnişe başsağlığı diliyor, Filistin halkını savunmak için gösterdikleri büyük fedakarlıktan dolayı onları tebrik ediyoruz."