Tİk Tok: Hamas’a destek Holokost'u inkardır

img
Tİk Tok: Hamas’a destek Holokost'u inkardır YDH

Tik Tok uygulamasının üst düzey iki ismi İsrail rejimini ziyaret ederek hizmetlerinde olduklarını söyledi.




YDH- Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, video paylaşım uygulaması Tik Tok’un iki üst düzey ismi  Michael Beckerman ve Theo Bertram İsrail rejimini ziyaret ederken, 7 Ekim’den bu yana rahatsız edici ve antisemitik olarak değerlendirilen 150 milyon içeriği sildiklerini söylediler.

Tik Tok’un Amerika Birleşik Devletlerindeki başkan yardımcısı ve kamu politikası başkanı Micheal Beckerman ile Avrupa’daki Hükümet İlişkileri ve Kamu Politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Theo Bertram İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptıkları görüşmede, İsrail’e suçlamaları öğrenmeye geldiklerini, Tik Tok yöneticilerinin antisemitizm içeren içeriklerde artış olduğunu fark ettiklerini ve önlem aldıklarını ifade ettiler.

Tik Tok yetkililerine göre, kendileri büyük bir gayretle bu tür videoların önüne geçmeye çalışsalar da Filistin yanlısı hesaplar filtreleme sistemlerini aşarak bu tür videoları uygulamaya eklemeyi başarıyorlar.

Tik Tok yetkilileri 7 Ekim’den bu yana 150 milyon videoyu sildiklerini ve Hamas propagandası yapan veya Hamas retoriği kullanan 43 bin canlı yayını durdurduklarını söylüyor.

Hamas’ı desteklemek Holokost’u inkar etmekle aynı şeydir

Tik Tok yetkilileri, Hamas’ın 7 Ekim’deki eylemlerini inkar etmenin Holokost’u inkar etmekle aynı anlama geldiğini düşündüklerini ve bu sebeple Hamas’a yönelik en küçük bir desteği bile engellemeye devam edeceklerini vurguluyor.

7 Ekim 2023 günü gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu ile Filistinliler yüzlerce İsrailli işgalci yerleşimciyi ve askeri rehin alarak Gazze’ye götürmüş ve bu sırada yaşanan çatışmalarda çok sayıda İsrail askeri öldürülmüştü.

İsrail ordusu rehinelerin Gazze’ye götürülmesini engellemek için kendi vatandaşlarına ateş açmış ve bu sebeple pek çok yerleşimci de hayatını kaybetmişti. İsrail rejimi bu yerleşimcilerin Hamas tarafından öldürüldüğünü ileri sürse de bunun gerçeği yansıtmadığı, yerleşimcilerin Hannibal Direktifi kapsamında İsrail ordusu tarafından bilinçli bir şekilde öldürüldükleri açığa çıkmıştı.



Makaleler

Güncel