İşgal rejimi, Han Yunus'tan sonra 'yeni aşamaya' hazırlanıyor

img
İşgal rejimi, Han Yunus'tan sonra 'yeni aşamaya' hazırlanıyor YDH

İsrail basını, rejim güçlerinin çoğu kuvvetini rotasyona tabi tutarak Gazze'de hedefli saldırılar planladığını bildirdi.




YDH - Yediot Ahronot gazetesi, İsrail ordusunun 'saldırıların daha etkili olduğunu ve bir sonraki hamle için çok önemli istihbarat sağladığını' gerekçe göstererek, çoğu kuvvetini rotasyona tabi tutarak Gazze'de hedefli saldırılar planladığını yazdı.

Gazetede yer alan makalede, "Han Yunus'ta görev yapan ordu güçlerine, Hamas'ın buradaki askeri kapasitesinin yaklaşık yüzde 70'ini imha etmeleri ya da hasar vermeleri ve birlikler kentten ayrıldıktan sonra gerektiğinde kalan yüzde 30'luk kısma yönelik hedefli operasyonlar düzenlemeleri talimatı verildi. Aynı strateji kent merkezinde de uygulanıyordu," ifadelerine yer verildi.

Söz konusu 'üçüncü aşamanın' yakında başlayacağı ve bunun uzun sürmesinin beklendiği kaydedilen makalede, güçlerin bir kısmı çekildikten sonra, bazılarının yakında kuzey bölgelerine konuşlandırılacağı, hala orada olanlar ise kenti doğu girişlerini kontrol ediyor ve hakimiyetlerini genişleteceği belirtildi.

Makaleye göre saldırının ana kısmının şubat ayında sona ermesi planlanıyor ve ordu bölgeyi bölen koridorları elinde tutarken savaşın nasıl devam edeceği ve hedefe yönelik operasyonların nasıl yürütüleceği konusunda nihai karar hükümete ait.

İsmi belirtilmeyen bir subayın elde edilen istihbarat için "Yerden para toplamak gibi bir şey," yorumuna yer verilen makalede, şöyle devam edildi:

"Pek çok açıdan hedefe yönelik baskınlar daha etkili ve düşman kuvvetleri için daha ölümcül olurken daha az asker ve zaman gerektiriyor. Netzarim koridorunu elinde tutan güçler tarafından gözlemlenen bir olgu da Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerin sivil yönetiminde yaratılan boşluk ve hükümetin burada Hamas'a bir alternatif düşünmemesi. Hükümet, bölgenin kuzey kesimindeki yaklaşık yarım milyon sivilin yanı sıra güneye kaçanlara da ihtiyaç duyulan yerlerde yardım sağlamakla görevlendirilebilecek alternatif seçenekleri ancak şimdi değerlendirmeye başladı."



Makaleler

Güncel