İsrailli yetkili: Yaptığımız tek şey saklanmak

img
İsrailli yetkili: Yaptığımız tek şey saklanmak YDH

İsrail Yerleşim Konseyi Margaliot’un başkanı, Hizbullah’ın, işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzeyine yönelik saldırına karşı çaresizliklerini dile getirdi.




YDH- İsrail Ordusu'na, Lübnan'ın sınır kasabalarını yok etme çağrısında bulunan İsrail Yerleşim Konseyi Margaliot’un başkanı, bugün yaptığı açıklamada, artık yerleşime kolayca girip çıkamadıklarını ve yapabildikleri tek şeyin "saklanmak" olduğunu söyledi.

Hizbullah'ın İsrail ve Lübnan sınırındaki İsrail yerleşimlerine yönelik yoğun füze saldırılarının ardından, İsrail Yerleşim Konseyi Margaliot'un başkanı Ethan Davidi, "Buradaki durum mantıksız, istediğimiz zaman girip çıkamıyoruz" dedi.

İsrail Kanal 13 televizyonu, Davidi'nin şu açıklamasına yer verdi: "İstediğimiz gibi hareket edemiyoruz. Margaliot'a geldiğimizde duvarların arkasına saklanıyoruz."

Davidi, birkaç gün önce İsrail ordusuna Lübnan'ın Hula, Merkaba ve Meys el-Cebel yerleşimlerini yok etme çağrısında bulunmuştu.

Ancak Davidi’nin bu sözleri sosyal medyada alay konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Margaliot'tan kaçan Ethan Davidi’ye ve diğer İsrailli yerleşimcilere, yerleşimlerin karşı bölgelerindeki Lübnanlı sakinlerin evlerinde oturduklarını hatırlattılar.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Margaliot'un başkanının tehdidine şöyle yanıt verdi: "Davidi ve kasaba halkı sınırlara yaklaşabiliyorsa, neden yaklaşmıyorlar? Biz sınırdayız... O şimdi nerede?"

Hula Kasabası'nın bir sakini de şunları söyledi: "Fırınlar yemek pişirmekle meşgul ve un mevcut. Müşteriler burada. Savaştan bu yana dört ay geçti ama kendimize yönelik herhangi bir tehdit hissetmedik. Bu savaş askeri olmaktan çok psikolojik."

Daha önce, Hizbullah'ın Burkan füzelerini ateşlemesinin ardından İsrail Şalomi kasabasının başkanı "Bizi gerçek bir tehlikeye attı" demişti.

Uzmanlar, Hizbullah’ın birkaç gündür Burkan ve Felek-1 füzelerinin kullanımını artırdığına dikkat çekiyorlar.

Dün yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin kırmızıçizgileri aştığını ve bu nedenle Hizbullah'ın, saldırılarında artık sınır tanımayacağını vurgulayan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah “Siyonist Rejim kanın bedelini kanla ödeyecek." demişti.



Makaleler

Güncel