Son Dakika
İnşa

Bloomberg: Batı, İsrail'in Refah'a saldıracağına ikna

22 Şubat 2024 Bu sayfayı yazdır

Bloomberg, Batılı yetkililerin İsrail rejiminin Refah'a yönelik saldırı ve tehcir planını 'ne olursa olsun' uygulamaya koyacağı konusunda ikna olduklarını yazdı.

Bloomberg: Batı, İsrail'in Refah'a saldıracağına ikna
Bloomberg: Batı, İsrail'in Refah'a saldıracağına ikna YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - Bloomberg, bazı Batılı yetkililerin İsrail'in ne olursa olsun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırı başlatacağına ikna olduklarını bildirdi.

Ajansa konuşan kaynaklar, Batılı yetkililerin Gazze Şeridi'ndeki insani durumla ilgili 'artan endişelerini' dile getirdiklerini, aynı zamanda ABD ve müttefiklerinin İsrail'den Filistinlileri Refah'tan bölgenin kuzeyine tahliye etme planının ayrıntılarını sunmasını talep ettiğini belirtti.

Bunun yanı sıra haberde, Batılı yetkililerin İsrail'in ne olursa olsun bu operasyonu gerçekleştireceğine inandığı kaydedildi.

Haber içi

Ajansa göre işgal rejimi, Refah'taki saldırının nasıl yürütüleceği, ne kadar süreceği ve oradaki sivillerin nasıl 'tahliye edileceği' konusunda net bir stratejisi olmadığını itiraf ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bloomberg'e telefonla yaptığı açıklamada ordunun sivilleri Refa'tan çıkarma konusunda bir planı hazırlanmasını beklediğini ifade etti.

İlgili Haberler