İsrail esir bir askerini daha öldürdü

img
İsrail esir bir askerini daha öldürdü YDH

Gazze Şeridi'nde esir bir askerin daha öldüğünü açıklayan İsrail ordusu, çatışmalarda ölen bir bölük komutanı ve iki askerin isimlerini de doğruladı.




YDH- Jerusalem Post’un bildirdiğine göre, İsrail ordusu pazar günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim'de Hamas tarafından esir alınan 19 yaşındaki Çavuş Oz Daniel'in Gazze'de esir tutulduğu sırada öldüğünü doğruladı.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu'nun bilgisine yer veren gazete, halen Gazze'de Hamas tarafından tutulan Daniel’in, ilk gün tank mürettebatının geri kalanıyla birlikte kaçırıldığını bildirdi.

Jerusalem Post, İsrail ordusunun ayrıca, cumartesi günü, Gazze Şeridi'nde çatışmada ölen diğer iki askerin isimlerini de doğruladığını kaydetti.

Givati keşif birliğinde görevli 21 yaşındaki Şavei Şomronlu Astsubay Narya Belete’nin, Gazze'nin güneyindeki çatışmada öldürüldüğü söyleyen Jerusalem Post, yine Givati keşif biriminden olan Kudüslü 20 yaşındaki Kurmay Çavuş Eli Zrihen'in de Gazze'nin güneyinde öldürüldüğünü belirtti.

İsrail ordusu, cumartesi akşamı yaptığı açıklamada da Givati Tugayı'nın Shaked Taburu'nda bölük komutanı olan 24 yaşındaki Binbaşı Eyal Shuminov'un öldüğünü duyurmuştu.

Bu ayın başlarında Amerikan The New York Times gazetesi, İsrailli yetkililerin, İsrail ordusunun ölümünü doğruladığı 32 kişiye ek olarak, 20 esirin daha öldürüldüğüne dair bilgileri kabul ettiğini bildirmişti.

Geçtiğimiz ocak ayı sonlarında Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı olan Nasır Selahaddin Tugayları da bir açıklama yaparak, İsrail rejiminin yaptığı bombardıman sırasında esir İsrailli bir subayın öldürüldüğü bilgisini vermişti.

Filistinli direniş grupları çeşitli aralıklara yaptıkları açıklamalarda, Gazze'de tutulan bazı İsrailli esirlerin, İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen hava ve topçu saldırıları sonucunda öldüğünü belirtmişti.

Filistin Direnişi birçok defa esirlerin görüntülerini yayınlayarak, İsrail halkına, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve esirlerin serbest bırakılması için hükümetlerine baskı yapmalarını söylemişti.

 



Makaleler

Güncel