New York Times: İsrail ordusu 20 esiri daha öldürdü

img
New York Times: İsrail ordusu 20 esiri daha öldürdü YDH

Amerikan The New York Times gazetesine konuşan kaynaklar, İsrailli yetkililerin 20 esirin daha öldürüldüğüne ilişkin bilgileri doğruladığını söyledi.




YDH- Amerikan The New York Times gazetesine konuşan kaynaklar, İsrailli yetkililerin, İsrail ordusunun ölümünü doğruladığı 32 kişiye ek olarak, 20 esirin daha öldürüldüğüne dair bilgileri kabul ettiğini söyledi.

Filistinli direniş grupları da Gazze'de tutulan bazı İsrailli esirlerin, İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen hava ve topçu saldırıları sonucunda öldüğünü bildirmişti.

Filistin Direnişi birçok defa esirlerin görüntülerini yayınlayarak, İsrail halkına, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve esirlerin serbest bırakılması için hükümetlerine baskı yapmalarını söylemişti.

İsrailli esirlerin aileleri aylardır Tel Aviv’de protesto gösterileri düzenleyerek, İsrail hükümetinden savaşı sona erdirmesini ve esir takası anlaşmasını müzakere etmesini talep ediyor.

İsrail medyası bu protestocuların, "Hamas'ı yok etme" sözünde ısrar eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun politikalarını da çok sert bir şekilde eleştirdiklerini bildiriyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırısı sona ermedikçe ve İsrail ordusu Gazze Şeridi’nden çekilmedikçe bir anlaşmayı müzakere etmeyeceklerini açıklayan Filistinli Direniş grupları ise herhangi bir geçici anlaşmayı kabul etmediklerini vurguluyorlar.



Makaleler

Güncel