İsrail, Rusya'dan 'intikam' almak için Ukrayna'ya yardım edecek

img
İsrail, Rusya'dan 'intikam' almak için Ukrayna'ya yardım edecek YDH

Likud partisinden milletvekili Weitmann, Rusya'nın Gazze'deki savaşa yoğun bir şekilde müdahil olduğunu iddia ederek, savaşın uzaması halinde Ukrayna'ya yardım etme sözü verdi.




YDH - İsrailli milletvekili ve Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin liberteryen hizbinin başkanı Amir Weitmann, rejimin Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşta Hamas'ın yanında yer aldığı spekülasyonunu yineleyerek Rusya'ya karşı Ukrayna'ya yardım sunacaklarını ima etti.

Weitmann, hiçbir kanıt ya da ikna edici bir argüman olmaksızın, Rusya'nın Filistin direnişiyle yoğun bir ilişki içinde olduğunu öne sürdü.

Eylül ayında Russia Today (RT) televizyonuna mülakat veren Weitmann, "Rusya'dan maaş aldığınızı ve bunun Rusya propagandası olduğunu anlıyorum ama çok dikkatli olmalısınız zira size şunu söyleyeyim, bu savaşı bitireceğiz. Kazanacağız, zira biz daha güçlüyüz. Bundan sonra Rusya bedelini ödeyecek. İnanın bana, Rusya bedelini ödeyecek," dedi.

Business Insider Weitmann'ın sözlerini yorumladı ve işgal rejiminin Ukrayna'ya askeri yardım ve sistemleri kurması için asker sağlayarak Rusya ile ilişkilerini potansiyel olarak yakmış olabileceği değerlendirmesini yaptı. 

Haber kaynağına göre bu durum, söz konusu karara kadar Ukrayna'ya sadece insani yardım göndermeyi tercih eden İsrail dış politikasında büyük bir u dönüşü anlamına geliyor.

İsrail basınında Eylül 2022'de çıkan haberlerde İsrailli bir silah üreticisinin Ukrayna'ya Polonya üzerinden anti-İHA sistemleri tedarik ettiği belirtilmiş, silah firmasından bir kaynağa dayandırılan haberde satışların rejimin Ukrayna'ya gelişmiş silahlar satmayı reddetmesini aşmak amacıyla Varşova üzerinden yapıldığı kaydedilmişti.

Firmanın İsrail Güvenlik Bakanlığı'nı Polonya'ya silah sattığı konusunda bilgilendirdiği, ancak Polonya'nın bu silahları Rusya'ya karşı kullanması için Kiev'e verdiğini bilmiyormuş gibi davrandığı bildirildi.



Makaleler

Güncel