İsrail Gazze'de mezarlığı bombaladı

img
İsrail Gazze'de mezarlığı bombaladı YDH

Gazze'nin kuzeyindeki sivil savunma müdürü, İsrail hava saldırısının mezarlığı yerle bir etmesinin ardından sivil savunma ekiplerinin Filistinlileri naaşlarını yeniden defnetmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.




YDH- El-Meyadin, AA’ya dayandırdığı haberinde, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.

Haberde, saldırı sonrası, Filistinliler tarafından oluşturulan derme çatma mezarlıktan Filistinlilerin parçalanan cesetlerinin ortaya çıktığı kaydedildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Müdürü Ahmed el-Kahlut yaptığı açıklamada "İsrail ordusu, kısa süre önce defnedilen yüzlerce şehidin naaşının bulunduğu bir toplu mezarı bombaladı" dedi.

"Bombalama, mezarlığın tahrip olmasına ve toprağın altından cesetlerin çıkmasına neden oldu," diyen el-Kahlut, “Sivil savunma ekiplerinin şehitlerin naaşlarını yeniden defnetmek için ellerinden geleni yaptıklarını” da sözlerine ekledi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının başlangıcından bu yana 30.000'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra Filistinlilerin, yerleşim yerlerinden evlerin bahçelerine, spor sahalarından hastanelere ve hatta okullara kadar pek çok yerde toplu ve bireysel mezarlar yapmak zorunda kaldığı bildiriliyor.

Şubat ayı başında medyada yer alan haberlerde İsrail güçlerinin, savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nden 350'den fazla ceset kaçırdığı açıklanmıştı.

İsrail rejimi, bu cesetler arasında İsrailli esirlerin olup olmadığını doğrulamaya çalıştıklarını iddia etmişti.

İsrail ordusu ocak ayında yaptığı bir açıklamada da askerlerinin Gazze'deki bir mezarlıkta kazı yaptığına dair haberleri doğrulamış, ancak bu eylemin "İsrailli esirlerin cesetlerinin oraya gömülmediğinden" emin olmak için yapıldığını öne sürmüştü.

NBC'nin konuyla ilgili sorusuna cevaben İsrail ordu yetkilisi, bu eylemlerin "esirleri kurtarma ve Gazze'de tutulan kişilerin cesetlerini bulma ve geri gönderme" misyonunun bir parçası olduğunu söylemişti.

Ayrıca, Londra’da yayın yapan Rey el-Youm adlı internet gazetesi şubat ayında yayımladığı haberde, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında 80 kadar Filistinlinin cenazesini alıkoyduğunu ve Kerem Ebu Salim sınır kapısından teslim edilen bu cenazelerde yapılan incelemelerde öldürülen Filistinlilerin vücutlarından hayati organlarının çalındığının görüldüğünü bildirmişti.

 



Makaleler

Güncel