Direniş Ekseni Cephesi (4 Mart)

img
Direniş Ekseni Cephesi (4 Mart) YDH

Lübnan’dan, İşgal altındaki Batı el-Celil'e onlarca füze atıldı.




Mücahidler Tugayları, bir dizi kısa menzilli roketle Gazze'nin güneydoğusundaki İsrail güçlerinin topluluğunu hedef aldı.

Gazze'nin güneyinde bir grup İsrail kuvvetini havan toplarıyla vurdu.

Mücahidler Tugayları, Kudüs Tugayları ile birlikte, Cebaliye kampının el-Kasasib Mahallesi’nde İsrail askerlerine yönelik keskin nişancı operasyonu düzenledi, ayrıca İsrail askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu “Sair” roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki ez-Zene bölgesinde bir grup İsrail kuvvetini ağır havan toplarıyla bombaladı.

Siderot, Niram ve Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimleri roket atışlarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, Gazze şehrindeki Tel el-Hava mahallesinin güneyinde "Tiger" asker taşıyıcısını Yasin-105 roketiyle vurdu.

Han Yunus şehrinin batısındaki el-Emel mahallesinde, 4 İsrail tankını ve iki askeri buldozeri Yasin 105 roketleriyle hedef alıp vurdu.

Bir evde saklanan İsrail kuvvetini de "TBG" tahkimat karşıtı roketle hedef alıp üyelerini öldürdü ve yaraladı. Ayrıca iki İsrail askerine de sıfır mesafeden ateş açarak onları da öldürdü.

Han Yunus şehrinin batısındaki kamp alanında İsrail istihbarat görevinde bulunan iki İsrail İHA'sının kontrolünü ele geçirdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Golani Tugayı'ndan bir İsrail gücünün, Lübnan’ın Ramiye kasabasının karşısındaki Hırbet Zar’it yönünden Lübnan topraklarına sızma girişimi sırasında İsrail gücüne karşı büyük bir patlayıcıyı patlattılar, ardından çok sayıda topla hedef aldılar ve tam isabetle vurdular.

Zar’it kışlasını ve çevresini topçu silahlarıyla hedef alarak vurdu.

Ruvaysat el-Alem bölgesindeki casusluk cihazlarını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Kefr Şuba tepelerindeki es-Samaka bölgesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Kefr Şuba tepelerindeki Ramsa bölgesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de ‘MSC SKY’ adlı İsrail kargo gemisini vurdu. Ondan birkaç saat öncesinde de ABD savaş gemilerini balistik füzeler ve İHA'larla hedef aldı.



Makaleler

Güncel