Hamdan: Hamas boş müzakerelerle vakit kaybetmeyecek

img
Hamdan: Hamas boş müzakerelerle vakit kaybetmeyecek YDH

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan Amerikalılar ve İsraillilerin tek istediğinin geçici bir ateşkes olduğunu ve çatışmaların kalıcı olarak durdurulmasını reddettiklerini söyledi.




YDH- Beyrut merkezli el-Meyadin haber kanalına göre, Hamas'ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan, hedefine ulaşmayan hiçbir müzakerenin "devam etmeyeceğini" vurgulayarak, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'nde "alan açmak ve insani krizi daha da kötüleştirmek" istediğine işaret etti. 

El-Meyadin'e verdiği mülakatta Hamdan, "Paris Belgesi'nin sunulduğu ilk günden beri engelin var olduğunu ve Hamas'ın bunu gerçekçi bir şekilde ele aldığını" belirterek, "İlk günden beri Amerikalıların ve İsraillilerin tek istediğinin geçici bir ateşkes olduğu, buna karşın çatışmaları kalıcı olarak durdurmayı reddettikleri açıktı" dedi.

Washington'ın İsrail rejiminin suçlarını örtbas etmekle suçlanmaktan endişe duyduğunu belirten Hamdan, hem ABD'nin hem de İsrail'in manevralar yaptığını ve zaman kazanmaya çalıştığını kaydetti.

Usame Hamdan, Hamas'ın tutumunun başından beri net olduğunu, "İsrailli esirlerle ilgili her türlü bilginin bir bedeli olduğunu" söyledi ve Hamas'ın yazılı bir anlaşma talep ettiğini ve daha azına da razı olamayacağını sözlerine ekledi.

"Eğer cevapları net değilse, biz de daireler çizmeye devam etmeyeceğiz," diyen Hamdan, Gazze Şeridi'ne yapılan yardımlara da değinerek, havadan atılan yardımların iki kamyonu bile geçmediğini vurguladı ve ABD'nin Gazze'ye yönelik kuşatmaya katıldığını hatırlattı. 

Hamdan, uluslararası kurumlarda asgari bir adalet olsaydı, İsrail işgal varlığının ve liderlerinin savaş suçlarından yargılanacağını söyledi.

Üst düzey Hamas yetkilisi, "Gazze'nin kurtuluş projesine katkıda bulunmak isteyenlere kapımız açık, İsrail işgaline ortak olmak isteyenlere ise işgalci muamelesi yapacağız" diyerek yardım kamyonlarının kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilmesi yönünde bir irade oluşacağını umduğunu belirtti.

Hamdan bu savaşın zafere giden bir yolu olduğunu ve zafere ulaşacak olanın Filistin halkı olduğunu vurgulayarak, "Bu savaş, direniş medyası sayesinde Filistin anlatısının kazandığı, İsrail rejiminin işgal tarihinde bir ilktir." dedi.

Usame Hamdan, Moskova'nın Filistin halkını desteklemedeki rolünden de övgü ile söz etti.